Hyppää sisältöön

Kainuun soten ohjeistus varhaiskasvatukseen ja esiopetukseen koronatilanteeseen liittyen

Kajaanin kaupunki on saanut Kainuun sotelta 15.1.2022 uuden ohjeistuksen vallitsevaan koronatilanteeseen. Jatkossa koko lapsiryhmän kattavia karanteeneja ei automaattisesti aseteta, vaan lapset voivat tulla terveenä päiväkotiin, esiopetukseen sekä aamu- ja iltapäivätoimintaan. Päiväkodit ja aamu- ja iltapäivätoiminnan järjestäjät tiedottavat altistuneiden lasten huoltajia. Soten suosituksen mukaisesti kasvomaskit otetaan päiväkodeissa käyttöön päiväkotien henkilökunnalla.

Pyydämme teitä tutustumaan alla olevaan ohjeistukseen.

  1. Päiväkotiin, esiopetukseen sekä aamu- ja iltapäivätoimintaan saa osallistua vain terveenä. Jos lapsella on hengitystieinfektion oireita tai ripulia, lapsi ei voi tulla kouluun.
  2.  Jos lapselle kehittyy koronavirusinfektioon sopivia oireita, tulee hakeutua koronavirustestiin. Kotitestin voi tehdä, mutta tulee huomioida, että negatiivinen kotitesti ei poissulje koronavirusinfektiota.
  3.  Mikäli lapsella todetaan koronavirusinfektio, siitä tulee viipymättä ilmoittaa lapsen päiväkotiin, jotta mahdollisesti altistuneet henkilöt voidaan kartoittaa.
  4.  Kun päiväkoti saa tiedon lapsella todetusta koronatartunnasta, kartoitamme altistuneet henkilöt, joiden kanssa tartunnan saanut on ollut läheisessä kontaktissa positiivista testitulosta edeltävän 2 vuorokauden aikana.
  5. Informoimme altistuneiden lasten huoltajia Kainuun soten ohjeistamalla tavalla. Lähtökohtaisesti tartunnanjäljitys ei ole enää automaattisesti altistuneisiin yhteydessä.
  6. Altistuneet lapset voivat tulla terveenä päiväkotiin. Muistutamme hyvästä käsihygieniasta huolehtimisesta.
  7. Sote suosittelee suu-nenäsuojainten käyttöä.

Päiväkodeissa on käytössä tehostetut toimet, joilla arjen kontaktien määrää pyritään rajaamaan. Me varhaiskasvatuksessa teemme parhaamme, että lasten arki olisi niin normaalia kuin se vain suinkin vallitsevassa tilanteessa on mahdollista.

Kiitämme teitä huoltajia yhteistyöstä.

 

Terveisin Kajaanin varhaiskasvatuksen puolesta,

Sirpa Kemppainen

varhaiskasvatuksen johtaja

Lisätietoja tarvittaessa