Hyppää sisältöön
Kainuun hyvinvointialue

Kainuun soten ja pelastuslaitoksen palvelut jatkuvat Kainuun hyvinvointialueena

Kainuun hyvinvointialue aloittaa toimintansa 1. tammikuuta 2023. Kainuun soten ja Kainuun pelastuslaitoksen palvelut jatkuvat saumattomasti uudessa organisaatiossa. Kaikki toimipisteet ja niiden yhteystiedot säilyvät ennallaan, ja samat ammattilaiset palvelevat jatkossakin. Tavoitteena on kaikin puolin sujuva siirtyminen, joka ei edellytä toimenpiteitä asiakkailta tai potilailta.

Hyvinvointialueen verkkosivut löytyvät 2.1.2023 alkaen osoitteesta hyvinvointialue.kainuu.fi. Verkkosivusto uudistuu osio kerrallaan Kainuun soten sivujen alustalle. Nykyisiltä soten sekä hyvinvointialueen valmistelun verkkosivuilta on automaattinen edelleen ohjaus uuteen osoitteeseen. Pelastuslaitoksen verkkosivut toimivat toistaiseksi aiemmassa osoitteessa kainuunpelastuslaitos.fi. Kainuun soten käyttämät sosiaalisen median tilit säilyvät ja vaihtuvat hyvinvointialueen alle.

Hyvinvointialueen uudet tunnukset on otettu käyttöön jo valmisteluvaiheessa. Tutun Kainuun vaakunaan yhdistyvän logon rinnalla hyvinvointialue käyttää myös uudempaa värillistä maakuntailmeen pohjalta luotua tunnusta. Kainuun pelastuslaitoksen tunnus säilyy edelleen viranomaistunnuksena esimerkiksi virkapuvuissa ja -merkeissä sekä ajoneuvoissa.

”Uusi ilmeemme on helppo yhdistää aiempaan kuntayhtymän tunnukseen, mutta se tuo myös uudenlaista väriä eri materiaaleihin. Esimerkiksi verkkosivujen ja eri dokumenttien sisältöjä päivitetään vähitellen, joten aivan kaikissa kohdin uudistukset ja uusi organisaatio eivät näy välittömästi”, kertoo hyvinvointialueen viestintäpäällikkö Terho Pekkala.

Kainuun hyvinvointialueen infolehti jaetaan Kainuun alueella 28.12.2022 ilmaisjakeluna Kainuun Sanomien, Koti-Kajaanin ja paikallislehtien yhteydessä sekä sähköisenä julkaisuna. Lehdessä esitellään alkavan organisaation palveluita, tavoitteita ja päätöksentekoa.

Yhteystiedot löytyvät sähköisesti, asiointioppaasta tai neuvontaan soittamalla

Kainuun hyvinvointialueen yhteystiedot saa helpoiten sähköisen hakupalvelun avulla. Hakutoiminnolla voi etsiä palveluiden tai henkilöiden puhelin-, sähköposti- tai osoitetietoja. Samat tiedot saa puhelimitse sote-palveluiden neuvonnan ja vaihteen numerosta 08 61561.

Keskeiset palvelutiedot on koottu asiointioppaaseen, joka päivittyy hyvinvointialueen verkkosivuston yhteystietoihin. Asiointioppaan saa myös tulosteena esimerkiksi terveysasemilta, sosiaalipalveluiden toimipisteistä tai keskussairaalan infosta.