Hyppää sisältöön
Ajankohtaista | Korona - Covid-19

Kainuun sote siirtyy tehostettuun valmiuteen – päivitetyt toimintaohjeet koronaoireisille tai altistuneille

Kainuun sote 14.1.2022

Kainuun sote siirtyy tehostettuun valmiuteen

Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymä on siirtynyt tehostettuun valmiuteen. Vaikean koronatilanteen ennakoidaan jatkuvan ja voi se vaikuttaa terveydenhuollon toimintakykyyn lisääntyvien henkilökunnan poissaolojen sekä mahdollisesti kasvavan hoidon tarpeen vuoksi.

Tänään 14.1.2022 on perustettu valmiussuunnitelman mukainen johtokeskus, joka vastaa tilannekuvasta, toiminnan koordinoinnista sekä mm. tarvittaessa henkilöstöresurssien suuntaamisesta. Tavoitteena on turvata palveluiden toimintakyky ja johtamisvalmius. Johtokeskusta johtaa kuntayhtymän johtaja tai

Lisärajoituksia valmistelussa koronatilanteen vuoksi

Kainuun koronakoordinaatioryhmä on eilen 13.1.2022 ylimääräisessä kokouksessaan todennut alueen koronatilanteen heikkenevän edelleen. Sairaalahoidon kuormitusta koronapotilaiden määrän vuoksi ei toistaiseksi ole; sairaalassa on hoidossa yksittäisiä potilaita koronaoireiden vuoksi. Merkittävä riski kohdistuu tällä hetkellä terveydenhuollon henkilöstön riittävyyteen, mikäli tartunnat lisääntyvät.

Kainuun sote on valmistellut esitystä Pohjois-Suomen aluehallintovirastolle tartuntatautilain mukaisista lisärajoituksista, joita voivat olla esimerkiksi kokoontumisrajoitusten tiukentaminen tai tiloihin kohdistuvat rajoitukset.

Kainuun sote suosittelee kunnille ja muille toimijoille myös aikuisten ohjatun ryhmätoimintojen siirtymistä mahdollisuuksien mukaan etätoteutukseen. Tartuntatautilain mukaisesti tulee huolehtia myös riittävien etäisyyksien, osallistujien ohjeistuksen ja käsihygienian toteutumisesta.

Kasvomaskien käyttöä suositellaan jatkossa kaikille, myös koululaisille 1. vuosiluokalta alkaen.

Vaikutukset Kajaanin kaupungin toimintaan

Myös koululaisille 1. vuosiluokalta alkaen suositellaan kasvomaskien käyttöä.

Vesiliikuntakeskus Kaukavedessä järjestetyt vesijumpat jäävät tauolle 17.1. – 1.2. ajalle. Tauko koskee myös vertaisjumppia.

Kajaanin kaupungin järjestämä aikuisten ryhmätoiminta järjestetään etänä 31.1.2022 saakka. Musiikkiopiston aikuisten ryhmille järjestetään etäopetusta tammikuun loppuun saakka tai tammikuun tunnit siirretään myöhemmin keväällä pidettäväksi. Musiikkiopisto tiedottaa kyseisten ryhmien oppilaita maanantaina 17.1.2022. Kaikki lasten ja nuorten opetus sekä aikuisten yksilöopetus jatkuu lähiopetuksena. Lasten ja nuorten ryhmät, joissa on mukana yksittäisiä aikuisia, jatkavat myös lähiopetuksessa.

Linkki Kainuun soten koronainfo rokotus testit verkkosivustolle, josta löytyvät päivitetyt ohjeet koronaoireisille ja altistuneille

 

Aihealueet