Hyppää sisältöön

Kainuun musiikkiopiston oppilaiden valinnaiset opinnot lukuvuonna 2023-2024

Kaikkien musiikkiopiston soitto- ja lauluoppilaiden opintoihin kuuluu myös valinnaisia opintoja. Ensi lukuvuonna Kainuun musiikkiopisto tarjoaa oppilailleen mm. seuraavia valinnaisia opintoja. Tanssiopinnoista perimme pienen lisämaksun, mutta muut valinnaiset opinnot kuuluvat oman instrumentin lukukausimaksuun.

NUORISO- JA AIKUISBALETTI

Baletti on erittäin hyvää kehonhuoltoa ja hyvinvointia lisäävää liikuntaa kaiken ikäisille. Tunneilla harjoitellaan klassisen baletin perusliikkeitä tanko- ja keskilattiatyöskentelyn avulla, oikean kehon asennon löytämistä, lihasvoimaa ja notkeutta sekä musiikillista ja tanssillista ilmaisua ja rytmin hahmottamista. Aiempaa tanssikokemusta ei vaadita. Opettaja: Anna Koski.

Nuorisobaletti alkaen 9 -v. maanantaisin klo 17.00-18.15 Leihu-salissa, hinta 50 € / lukukausi

Aikuisbaletti alkaen 18-v. torstaisin klo 18.30-20.00 Leihu-salissa, hinta 50 € / lukukausi

Ilmoittautuminen musiikkiopiston toimistoon: musiikkiopisto@kajaani.fi. Opetus alkaa 17.8. (aikuisbaletti) ja 21.8. (nuorisobaletti).

NYKYTANSSI 6-8-VUOTIAILLE

Nykytanssitunneilla harjoitellaan tanssitekniikan perusteita, koordinaatiota, notkeutta, voimaa, musiikin ja rytmin yhdistämistä liikkeisiin sekä tilan hahmottamista ikäkaudelle sopivassa muodossa. Luovien harjoitusten kautta pyritään löytämään oman kehon mahdollisuudet ja rohkeus ilmaista itseään tanssimalla. Tärkeää on myös oman minäkuvan ja hyvän ryhmähengen vahvistaminen. Aiempaa tanssikokemusta ei vaadita. Opettaja: Laura Hiltunen.

Nykytanssi 1 (6-8-v.) torstaisin klo 16.00-17.00 Kajaanihallin musiikkiliikuntatilassa, hinta 50 € / lukukausi

Ilmoittautuminen musiikkiopiston toimistoon: musiikkiopisto@kajaani.fi. Opetus alkaa 17.8.

SÄVELLYS

Sävellystunnilla keksitään, kokeillaan ja improvisoidaan. Harjoittelemme erilaisia tapoja luoda uutta musiikkia omille soittimille tai vaikka aamutohveleille. Voit myös tutustua sovittamiseen ja laajempien sävellysmuotojen työstämiseen. Kurssille voi osallistua, vaikkei olisi ikinä säveltänyt mitään. Kuitenkin olisi hyvä, jos mupe-opintoja olisi jo tehty. Ilmoittautuneiden mukaan säveltäjät jaetaan vasta-alkajien ja edistyneempien ryhmiin ja kokoontumiskerrat tarkentuvat siksi vasta syksyllä. Opettaja: Suvi Rimpiläinen.

Maanantaisin klo 16.15-17.15 luokassa 224.

Ennakkoilmoittautumista ei vaadita. Opetus alkaa 21.8.

MUSIIKKITEKNOLOGIA

Musiikkiteknologian valinnaisissa opinnoissa tutustutaan ääneen ilmiönä, opiskellaan äänen eri ominaisuuksia, opetellaan äänittämään ja miksaamaan sekä käyttämään erilaisia digitaalisia työskentelyalustoja. Äänentoistolaitteet, tallennus- ja tuotantovälineet tulevat tutuiksi, kun opetus liitetään teorian kautta käytäntöön! Opettaja: Janette Tuomaala.

Lähiopetus joka toinen keskiviikko 30.8. alkaen luokassa 224. Ilmoittautuminen musiikkiopiston toimistoon: musiikkiopisto@kajaani.fi

TUTUSTU PIANONSOITTOON!

Pianonsoittoon tutustumista muille kuin pianisteille. Jokainen osallistuja saa 5 x 30 min pianonsoiton opetusta lukuvuoden 2023-2024 aikana. Opettaja: Virpi Sorakoski.

Ilmoittautuminen musiikkiopiston toimistoon: musiikkiopisto@kajaani.fi. Opettaja ottaa yhteyttä ilmoittautuneisiin.

TUTUSTU SYNTIKKAAN!

Vapaata säestystä sekä pop-, rock- ja elokuvamusiikkia syntikalla. Tarkoitettu pianisteille. Jokainen osallistuja saa 5 x 30 min syntikkaopetusta lukuvuoden 2023-2024 aikana. Opettaja: Aleksi Sorakoski.

Ilmoittautuminen musiikkiopiston toimistoon: musiikkiopisto@kajaani.fi. Opettaja ottaa yhteyttä ilmoittautuneisiin.

SUOMUSSALMELLA: MUSIIKKITEATTERI

Ryhmä valmistaa vuoden aikana omia musiikkiteatteriesityksiä. Mukaan tarvitaan niin laulajia, soittajia kuin näyttelijöitäkin! Esitykset suunnitellaan ja tehdään alusta asti lavasteita myöten itse. Ryhmän harjoitusajankohta sovitaan yhdessä osallistujien kanssa. Opettaja: Sara Strum.

Ilmoittautuminen musiikkiopiston toimistoon: musiikkiopisto@kajaani.fi.

KUOROT KAJAANISSA

Lasten lauluvalmennus

Noin 7-13-vuotiaille lapsille, jotka ovat vielä liian nuoria laulun yksilöopetukseen. Yhteisten harjoitusten lisäksi jokaisella laulajalla on kerran lukuvuodessa oma yksilöopetuskerta. Opettaja: Eeva Hartemaa.

Tiistaisin klo 16.30-17.30 Kaukametsän salissa.

Ilmoittautuminen musiikkiopiston toimistoon: musiikkiopisto@kajaani.fi. Opetus alkaa 15.8.

KajjjÄäni-kuoro

Pop/jazz-ohjelmistoa laulava naiskuoro. Opettaja: Sanna Kilpeläinen

Tiistaisin klo 18.00-19.30 Kaukametsän salissa.

Ilmoittautuminen musiikkiopiston toimistoon: musiikkiopisto@kajaani.fi. Opetus alkaa 15.8.

KUOROT SUOMUSSALMELLA

Suomussalmen lapsikuoro

Ruukinkankaan koululla. Muuttunut ajankohta ilmoitetaan myöhemmin. Opettaja: Laura Matilainen. Ilmoittautuminen musiikkiopiston toimistoon: musiikkiopisto@kajaani.fi. Opetus alkaa 16.8.

Moniaat-kuoro

Kevyempää laulumusiikkia laulava aikuisten kuoro. Tiistaisin klo 17.00-18.30 Ruukinkankaan koululla. Opettaja: Laura Matilainen. Ilmoittautuminen musiikkiopiston toimistoon: musiikkiopisto@kajaani.fi. Opetus alkaa 15.8.

Aihealueet