Hyppää sisältöön
Sininen ilmakuva kaupungista ja Kajaanin kaupungin tunnus
Kajaanin kaupunki

Kainuun musiikkiopiston ja Kaukametsän opiston asiakasmaksujen korotukset 1.8.2024 alkaen

Osana Kajaanin kaupungin sopeuttamisohjelmaa sivistyslautakunta on päättänyt kokouksessaan 24.4. korottaa Kainuun musiikkiopiston lukukausimaksuja ja Kaukametsän opiston kurssimaksuja 1.8.2024 alkaen.

Kaukametsän opiston kurssimaksuihin tulee viiden prosentin korotus. Korotus ei koske tarvikemaksuja, joita tarkistetaan aina tarvittaessa tarvikehintojen muuttuessa, eikä lasten taiteen perusopetuksen kurssimaksuja.

Kainuun musiikkiopiston lukukausimaksuja korotetaan lasten ja nuorten lukukausimaksujen osalta kolmesta viiteen prosenttia ja aikuisosaston (yli 30-vuotiaiden) osalta 15 prosenttia. Korotus ei koske varhaisiän musiikki- ja tanssikasvatuksen eikä valmentavan opetuksen maksuja. Nämä maksut kohdistuvat tyypillisesti pieniin lapsiin, ja kynnys musiikki- ja tanssiharrastuksen aloittamiseen halutaan pitää jatkossakin mahdollisimman matalana. Soitinvuokrahintoja ei nosteta samasta syystä. Edellisen kerran Kainuun musiikkiopiston hinnasto on tarkistettu 1.1.2020. Uusi hinnasto 1.8.2024 alkaen on nähtävillä musiikkiopiston verkkosivuilla.

Kainuun musiikkiopiston lukukausimaksut

Lisätietoa