Hyppää sisältöön

Kainuun musiikkiopisto kokoaa lapsikuoron Taipaleenjoki-oopperaan

Taipaleenjoki-ooppera esitetään Suomussalmen Kaunisniemen katetussa kesäteatterissa kaksi kertaa ensi kesänä 2.7. ja 3.7. Oopperan ohjaa Juulia Tapola, joka on tämän hetken merkittävimpiä oopperaohjaajia, ja oopperan päärooleja laulavat Suomen eturivin laulajat.

Oopperaan kootaan kainuulaisista lapsista lapsikuoro, joka laulaa oopperassa muutamassa kohtauksessa. Kainuun musiikkiopisto järjestää kuoron harjoituksia Suomussalmella ja Kajaanissa kevätlukukauden aikana koronarajoitukset ja -suositukset huomioiden. Kesällä lapsikuoro osallistuu Suomussalmella Juulia Tapolan ohjaamiin kesäharjoituksiin, joita järjestetään ennen esityksiä 27.6.-1.7. Kuorolaisille järjestetään Suomussalmella ruokailut ja tarvittaessa myös majoitus.

Suomussalmella lapsikuorosta kiinnostuneille järjestetään infotilaisuus keskiviikkona 10.2. klo 18-19 Alvarin kontissa nro 8. Suomussalmen laulajia ohjaa Laura Matilainen. Harjoitusaikataulusta sovitaan yhdessä osallistujien kanssa.

Kajaanissa lapsikuoro harjoittelee 16.2. alkaen tiistaisin klo 18.15-19.15 musiikkiopiston Kouta-salissa Eeva Hartemaan johdolla. Kesäharjoituksissa Suomussalmen ja Kajaanin laulajat yhdistetään yhdeksi lapsikuoroksi.

Lapsikuoroon toivotaan ensisijaisesti alakouluikäisiä lapsia, mutta tarvittaessa ikähaitari voi olla laajempikin. Mukaan voi tulla, vaikka ei olisi ennestään musiikkiopiston oppilas. Kuoron lukukausimaksu on 55 €. Musiikkiopiston instrumenttioppilailta ei peritä erikseen kuoromaksua.

Ilmoittaudu lapsikuoroon tästä! Valitse joko Oopperalapsikuoro Suomussalmi tai Oopperalapsikuoro Kajaani.

Taipaleenjoki on Ilkka Kuusiston säveltämä ooppera, joka kertoo Taipaleenjoen taisteluista toisessa maailmansodassa kansallisrunoilija Yrjö Jylhän näkökulmasta. Toisena keskushenkilönä esityksessä on venäläinen upseeri, joka on myös runoilija. Oopperassa molempien osapuolten päälliköt kohtaavat ja lupaavat toisilleen tavata sodan jälkeen vielä ystävinä.

Aihealueet