Hyppää sisältöön
Naisia ruokailemassa Otanmäessä 50-luvulla.

Kainuun Museo kerää perinteisiä kainuulaisia ruoka- ja juomareseptejä

Kainuun Museo järjestää keruun perinteisistä kainuulaisista ruoka- ja juomaresepteistä 31.5.2024 saakka. Keruun tarkoituksena on kerätä materiaalia Kainuun Museon ruoka-aiheiseen näyttelyyn Kiisken kapoja ja nauriin napoja – Kainuulaista ruokaperinnettä, joka on esillä museolla 23.10.2024 alkaen. Samalla museo tallentaa perinnereseptejä Kainuun Museon arkistoihin tuleville sukupolville, sekä tarjoaa perinteisiä ruoka- ja juomaohjeita ihmisille reseptivihkon muodossa sekä verkkojulkaisuina.

Kainuulainen ruokaperinne elää vahvana. Ruokaperinteessä on säilynyt paljon vanhaa, mutta se myös muuttuu jatkuvasti. Haluaisitko jakaa isoäidin reseptin ja rakkaan perinneruoan ilon myös muille? Mitä teidän perheessänne tai suvussanne on ollut tapana syödä ja juoda arjessa ja juhlassa? Jaa muistosi Kainuun Museon kanssa, olivatpa ne sitten herkullisia tai vähemmän herkullisia muistoja.

Kainuun Museo kerää ensi sijassa ruoka- ja juomaohjeita internetkyselyn avulla. Samalla lomakkeella voi määritellä sen, kuinka reseptejä ja niihin mahdollisesti liittyviä muistoja museo voi jatkossa käyttää. Museo jakaa myös paperisia keruulomakkeita. Niitä on saatavilla museon asiakaspalvelupisteellä, jonne paperiset lomakkeet voi myös palauttaa.

Voit osallistua kahdella tavalla Kainuun Museon perinnereseptikeräykseen:

Osallistu keräykseen nettilomakkeen avulla osoitteessa: link.webropol.com/s/reseptikainuusta.

tai

Käy hakemassa paperinen keruulomake Kainuun Museon asiakaspalvelupisteestä museon aukioloaikoina. Lomakkeen voi palauttaa samaan paikkaan. Lomakkeen voi myös palauttaa postitse osoitteeseen Kainuun Museo, Asemakatu 4, 87100, Kajaani.