Hyppää sisältöön
Kanervia kuva Kainuun liitto

Kainuun maakuntajuhlaa vietetään Kainuun maakuntakukan Kanervan päivänä 14.8.

Kainuun maakuntajuhlaa vietetään Kainuun maakuntakukan Kanervan päivänä. Juhla kiertää vuorovuosin kaikissa Kainuun kunnissa.

Tänä vuonna Kainuun maakuntajuhlaa vietetään Ristijärven Virtaalassa sunnuntaina 14.8.2022 klo 13.00. Kahvitarjoilu klo 12.00 alkaen Ristijärven keskuskoululla.

Maakuntajuhla on kaikkien kainuulaisten yhteinen juhla. Juhlan pääteemana on tänä vuonna liikunta. Maakuntajuhlan ohjelmaa on suunniteltu yhteistyössä Ristijärven kunnan nimeämän tapahtumatoimikunnan kanssa.

Juhlaohjelma koostuu juhlapuheesta, musiikki- ja liikuntaesityksistä sekä Pro Kainuu palkintojen jakamisesta. Pro Kainuu palkinnot on uudistettu tänä vuonna. Tunnustus jaetaan nyt kolmessa eri kategoriassa: Pro Kainuu, Pro Kainuu mainetyö ja Pro Kainuu nuori.

Juhlapuheen maakuntajuhlassa pitää ristijärveläislähtöinen teologian tohtori Laura Kallatsa (os. Kemppainen), joka työskentelee tutkijana ja opettajana Itä-Suomen yliopistossa. Vapaa-ajallaan hän liikkuu mielellään Ristijärven Pyryn väreissä, ja saatetaanpa hänet tavata maratoneillakin eri puolilla Suomea.
Juhlan musiikista vastaavat Kaukametsän kamarikuoron lauluryhmä ja tangomarkkinoillakin menestynyt kajaanilainen Hanna Hirvonen. Ristijärven liikuntakerholaiset taas huolehtivat liikunnallisista esityksistä. Ristijärven tapahtumatoimikunta kokoaa myös liikunta-aiheisen näyttelyn Virtaalan eteisaulaan.  Esillä on entisaikojen liikuntavälineistöä sekä muistoja ja tarinoita mm. ristijärveläisistä maailmanmestareista kuvin ja sanoin.

Maakuntajuhlaan järjestetään maksuttomat linja-autokuljetukset kaikista Kainuun kunnista. Bussiliput ovat noudettavissa kuntien kirjatoista ja Kajaanissa Kajaani Infosta 18.7.–5.8.2022 välisenä aikana.

Kajaani Info (os. Pohjolankatu 13) on avoinna ma–to klo 8–16 ja pe klo 9–15.