Hyppää sisältöön
Ajankohtaista | Korona - Covid-19

Kainuun koronatilanteen heikkeneminen jatkuu: kaupunki seuraa tilannetta aktiivisesti ja noudattaa toiminnassaan viranomaisten määräyksiä

Kainuun koronakoordinaatioryhmä totesi 4.1.2022 Kainuun täyttävän koronaepidemian leviämisalueen kriteerit. Alueelle on esitetty tartuntatautilain perusteella tehtäviä rajoituksia, joista päättävät kokoontumisten ja tilojen osalta aluehallintovirasto ja ravintoloiden ja koronapassien osalta Valtioneuvosto. Mahdollisten rajoituspäätösten voimaantulosta tai yksityiskohdista ei toistaiseksi ole tietoa. Pohjois-Suomen aluehallintovirasto tekee päätöksen mahdollisista rajoituksista lähipäivien aikana.

Kainuun soten tiedotteen mukaan tartuntamäärien ennakoidaan kasvavan alueella edelleen. Tartunnanjäljitys on kuormittunut suurista tapausmääristä johtuen, joten myös kontaktointiviive kasvaa edelleen. Myös testitulosten saamisessa on viivettä, kun osa laboratoriotutkimuksista joudutaan kapasiteettisyistä teettämään Kainuun ulkopuolella.

Erityisen suuri merkitys on nyt maltillisella toiminnalla, lähikontaktien vähentämisellä ja turvallisuusohjeiden noudattamisella.

Kainuuseen on annettu myös aiempaa vahvemmat suositukset varotoimiin liittyen:

  • yleinen maskisuositus yli 10-vuotiaille julkisissa tiloissa, liikennevälineissä sekä oppilaitoksissa (3-luokalta alkaen)
  • vahva etätyösuositus ja tehostetut varotoimet työpaikoilla (maskien käyttö, etäpalaverit, taukojen porrastaminen)
  • yleisö- ja yksityistilaisuuksien järjestämisessä noudatettava erityistä harkintaa ja tehostettuja varotoimia
  • kontakteja rajoitettava omaan lähipiiriin myös vapaa-aikana
  • riskiryhmään kuuluvia suojattava tartunnoilta vähentämällä vierailuja hoidossa ja hoivassa
  • matkustamisessa noudatettava erityistä harkintaa ja varovaisuutta
  • Suositukset ovat voimassa 1.2.2022 saakka.

Koronainfosivustot

Kajaanin kaupungin verkkosivujen koronainfo sivustolle (www.kajaani.fi/korona) on koottu ajankohtaista tietoa koronavirustilanteesta, palveluista ja toimintaohjeista Kajaanissa.

Linkki Kajaanin kaupungin Facebook sivustolle

Linkki Kainuun soten verkkosivustolle, josta löytyy Kainuun koronatilanteen ajantasainen tilannetieto, tiedotteet, yleiset ohjeet ja voimassa olevat suositukset

Linkki Kainuun soten koronarokotukset verkkosivustolle

Lisätietoja Jari Tolonen kaupunginjohtaja p. 044 710 0303 jari.tolonen@kajaani.fi