Hyppää sisältöön
Ajankohtaista | Korona - Covid-19

Kainuun koronatilanne rauhoittumassa

Kainuun sote 27.5.2022:

Viikolla 20 Kainuussa todettiin 207 koronatartuntaa. Viikkoa aiemmin tapauksia oli 411. Kainuun soten testiasemilla testejä otettiin viime viikolla 544 (viikolla 18 yht. 1215), joista positiivisia oli 38,1  % (33,8 %). Kainuun ilmaantuvuus on 931/ 100 000 / 14 pv (THL 22.5.22)

”Tilanne on rauhoittumaan päin, tartuntojen määrä on selvästi laskussa ja myös osastohoidossa olevien potilaiden määrä on vähentynyt.” kertoo Kainuun soten pandemiapäällikkö Lea Käsmä-Ronkainen.

Neljännet koronarokotukset, rokotuksia jatketaan kesäkuun ajan, heinäkuussa ei järjestetä rokotuksia.

Kainuussa neljäs koronarokote on tarjolla seuraaviin ryhmiin kuuluville, kun kolmannesta annoksesta on kulunut vähintään kolme kuukautta:

 • 75 vuotta täyttäneille
 • Iäkkäille, jotka ovat järjestetyn kotihoidon tai omaishoidon piirissä (ei tarkkaa ikärajaa)
 • 12 vuotta täyttäneille, joiden immuunipuolustus on voimakkaasti heikentynyt

Kuntien rokotuspisteiden aukioloajat löytyvät verkkosivuilta sote.kainuu.fi/koronarokotukset sekä paikallislehtien viikkoilmoituksista. Kesäajan rokotuksissa tulee heinäkuun kestävä tauko, rokotuksia jatketaan kesäkuun ajan ja niitä jatketaan elokuussa.

Lisätietoja ja toimintaohjeita rokotuksista sekä koronatartunnan saaneille tai altistuneille on koottu Kainuun soten verkkosivuille sote.kainuu.fi/koronainfo. Lisätietoja löytyy myös THL:n verkkosivuilta.

Suositukset Kainuussa

Kainuussa on voimassa THL:n suositusten mukaiset suositukset Tarttuminen ja suojautuminen – Koronavirus – THL

 • Ota koronarokotukset
 • Jos sairastut, suositellaan vapaaehtoisesti välttämään kontakteja muihin kuin samassa taloudessa asuviin vähintään 5 vrk ajan. Halutessasi voit tehdä kotitestin.
 • Muista hygienia: kädet, maski, turvaväli ja ilmanvaihto

Suositellaan maskin käyttöä julkisissa sisätiloissa ja liikennevälineissä, jos

 • Hakeudut koronaepäilyn vuoksi hoitoon tai testiin
 • Sinulla on hengitystieinfektion oireita, mutta sinun on välttämätöntä liikkua kodin ulkopuolella
 • Tiedät altistuneesi koronavirukselle, mutta et voi välttää kodinulkopuolisia lähikontakteja.
 • Kirurgista maskia käyttämällä suojaat muita tartunnalta
 • Erityisesti rokottamattomien 12 v täyttäneiden sekä kaikkien, joilla on riski saada vakava koronatauti, kannattaa harkita kantajaansa suojaavan maskin (ffp2/ffp3) käyttöä, vaikka olisi ottanut kaikki rokotukset

Halutessasi voit käyttää maskia myös muissa tilanteissa.

Suositellaan, että tilaisuuksiin/harrastusryhmiin osallistutaan ja töihin/kouluun/päiväkotiin mennään ainoastaan oireettomana.

Jos perheenjäsen tai henkilö, jonka kanssa olet ollut lähikontaktissa, saa positiivisen koronatestituloksen: tarkkaile vointiasi. Jos saat oireita, tee kotitesti tai hakeudu tarvittaessa terveydenhuollon testiin. Jää etätöihin jos mahdollista. Oireeton voi tarvittaessa mennä töihin maskia käyttäen. Oireeton lapsi voi mennä kouluun.

Kainuun sote luopuu säännöllisestä koronatiedottamisesta

Kainuun sote luopuu säännöllisestä koronatilanteen tiedottamisesta, ja tiedottaa siitä jatkossa tarvittaessa, kun on asioita jotka vaativat tiedottamista. Rokotuksista ja rokotusaikatauluista tiedotetaan erikseen.

Lisätietoja medialle:

Pandemiapäällikkö Lea Käsmä-Ronkainen 044 7970 655

Kainuun sote koronainfo – rokotukset ja testaus

Aihealueet