Hyppää sisältöön
Koronatiedote

Kainuun koronatilanne huononee – Kajaanin kaupungin tuottamat ryhmäsisäliikuntaharrastukset ja sisäliikuntapaikkojen käyttö tauolle

Kainuun on yhä epidemian kiihtymisvaiheessa ja uusia koronatartuntoja on kuluneen viikon aikana ollut erityisesti Kajaanissa. Kainuun ilmaantuvuus on nyt 261/ 100 000 / 14 vrk.

Useissa yhteyksissä on käynyt ilmi, että tauti on tarttunut erityisesti harrastustoiminnassa ja vapaa-ajan muissa tapaamisissa. Tämän vuoksi kaupunki sulkee ryhmäsisäliikuntatoiminnan ja sisäliikuntapaikat maanantaista alkaen, kunnes toisin ilmoitetaan. Myös koulujen liikuntatunnit pidetään ulkona, eikä sisäliikuntaa järjestetä. Ryhmäsisäliikunnan keskeyttämistä suositellaan myös yksityisille palveluntarjoajille.

Tämän viikon aikana koronatartuntoja on ollut Kajaanin lyseon sekä Lehtikankaan yläkouluissa. Maanantaina molemmilla kouluilla järjestetään pikatestaukset kaikille karanteeniin määrätyille oireettomille oppilaille. Negatiivisen tuloksen saaneet oppilaat jatkavat koulussa normaalisti.  Lohtajan koululla sekä Keskuskoululla altistuneet henkilöt noudattavat aiemmin saamiaan ohjeita testauksen suhteen.

”Covid-19 tartunnat ovat lisääntyneet erityisesti yli 12-vuotiaiden mutta alle 40-vuotiaiden joukossa. Harrastustoiminnasta on raportoitu useita jatkotartuntoja. Vaikka ilmaantuvuusluku on korkea, tilanne ei tällä hetkellä kuormita sairaalan toimintaa. Sairaalahoitoa ovat tarvinneet viime aikoina vain yksittäiset koronapotilaat”, kertoo Olli-Pekka Koukkari, Kainuun soten pandemiapäällikkö.

”Ryhmäsisäliikunta on tässä tilanteessa laitettava tauolle ja nyt keskitytään siihen, että opiskelijat ja koululaiset voivat jatkaa lähiopetuksessa. Harrastustoiminnan rajoittaminen pohjautuu tietoon taudin leviämispaikoista. Kouluissa jatkotartuntoja on ollut todella pieni määrä, vaikka altistuneita on kymmeniä”, sanoo Kajaanin kaupungin vs. sivistysjohtaja Päivi Rissanen.

Tiedustelut ja lisätiedot:

Jari Tolonen kaupunginjohtaja, Kajaanin kaupunki p. 044 710 0303
Päivi Rissanen vs. sivistysjohtaja, Kajaanin kaupunki p. 044 710 0611
Olli-Pekka Koukkari, Pandemiapäällikkö, Kainuun sote p.  044 7974 668