Hyppää sisältöön

Juhlavuosi: Maalaismarkkinat järjestetään syksyllä 30. kertaa ja KAO täyttää 60 vuotta

Maalaismarkkinat juhlii tänä vuonna pyöreitä, sillä markkinat järjestetään jo 30. kerran Kainuun ammattiopiston Seppälän toimipisteessä. Perinteikäs tapahtuma ajoittuu syyskuulle 9. - 10.9.2022.

Markkinat käynnistyvät perjantaina päiväkotien ja koululaisten vierailupäivällä. Maalaismarkkinat ovat avoinna perjantaina 9.9. klo 9.00–18.00 ja lauantaina 10.9. klo 9.00–14.00 osoitteessa Kirkkoahontie 115, Kajaani. Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Tänä vuonna juhlistamme myös Kainuun ammattiopiston 60-vuotista taivalta toisen asteen ammatillisena oppilaitoksena. Kainuun keskusammattikoulu avattiin syksyllä 1962.

”Tulevat Maalaismarkkinat ovat monella tapaa erityiset. Yksi Kainuun suurimmista tapahtumista järjestetään jo 30. kerran, KAO täyttää 60 vuotta ja Seppälä puolestaan jo 125 vuotta. Seppälä onkin Kainuun ensimmäinen ammatillinen oppilaitos. Ammatillisella koulutuksellamme on vahvat juuret ja nykyään KAO on hyvin vahva ja monipuolinen toimija”, luonnonvara-alojen koulutuspäällikkö Renne Sänisalmi kertoo.

Markkinat jouduttiin perumaan kahtena edellisenä vuonna koronatilanteen takia.

Maalaismarkkinat rakentuu opiskelijoiden ja henkilökunnan yhteistyöllä

Tapahtuma järjestetään Kainuun ammattiopiston henkilöstön ja opiskelijoiden kanssa yhteistyöllä. Opiskelijoiden työpanos tapahtumassa on merkittävä. Opiskelijat ovat mukana markkinoiden suunnittelussa ja valmistelussa sekä vastaavat myynti- ja esittelypaikkojen varauksista ja markkina-alueen rakentamisesta. Markkinalavalla on luvassa livemusiikkia KAO konservatorion ja Kajaanin lukion musiikkiopiskelijoiden esittämänä. Työkoneita ja ajoneuvoja on esillä kalustokentällä. Kainuun ammattiopiston koulutukset ovat markkinoilla laajasti esillä myös toiminnallisilla pisteillä. Opiskelijat esittelevät tapahtumassa omia ammattialojaan, huolehtivat mm. liikenteenohjauksesta, turvallisuudesta, kahvio- ja ruokailutoiminnasta, kuljetuksista, lasten aktiviteeteista, ensiavusta ja osastojen järjestelyistä. Kajaanin lukio on myös esillä tapahtumassa omalla esittelypisteellään.

Markkinoilla on tarjolla kainuulaisia tuotteita ja herkkuja kuten leivonnaisia, hedelmiä ja juureksia sekä monipuolista ohjelmaa kaikenikäisille. Street food -katu tarjoilee markkinaväelle erilaisia herkullisia ruoka-annoksia pieneen tai suureen nälkään.

Liikenne ja pysäköinti markkina-alueella

Henkilöautoliikenne markkinoille ohjataan Heinisuontien kautta. Pysäköintialueet sijaitsevat Heinisuontien päässä olevan Logistiikkahallin läheisyydessä. Markkinoille pääsee kävellen tai pyöräillen Kirkkoahontien kevyenliikenteenväylää tai Heinisuontietä pitkin. Kirkkoahontien nopeusrajoitus Seppälän kohdalla on markkinoiden aikana 40 km/h. Varsinainen markkina-alue on suljettu moottoriajoneuvoliikenteeltä.

Liikenteenohjaajat ovat varmistamassa liikenteen sujuvuutta ja turvallisuutta koko markkinoiden ajan.

Markkinoiden myyntipaikat myynnissä nyt

Myyntipaikkoja on vielä vapaana. Myyntipaikkoja myynnistä vastaavat liiketoiminnan opiskelijat. Paikat ovat ostettavissa osoitteessa www.kopis.fi ja p. 044 715 7574, kopis@kao.fi.

Lisätietoa tapahtumasta:

koulutuspäällikkö Renne Sänisalmi
p. 044 797 4512
renne.sanisalmi@kao.fi