Hyppää sisältöön

Joulupostia ikäihmisille -kampanja keräsi 2 805 joulukorttia Kajaanissa

Suomen iloisin ja koskettavin joulukorttikampanja keräsi 2 805 joulukorttia ikääntyneille Kajaanissa. Luovan välittämisen yhteisö Siskot ja Simot järjesti yhteistyökumppaneineen valtakunnallisen Joulupostia ikäihmisille -kampanjan 13.11.–4.12.2023 yhtä aikaa 137 paikkakunnalla. Kampanjassa kerättiin joulukortteja kotihoidon ja asumispalvelujen ikääntyneille asiakkaille.

Kajaanissa kerätyt kortit on jaettu Kainuun hyvinvointialueen henkilökunnan yhteistyöllä kotihoidon asiakkaille, yksityisiin hoitokoteihin sekä Kainuun keskussairaalaan.

– Korttikeräykseen osallistuivat kaikenikäiset ja monelle kampanjaan osallistumisesta on tullut jo perinne. Iso kiitos kaikille mukana olleille. Lähetimme hyvää joulumieltä 2805 kertaa, Kajaanin kaupungin tapahtumatuottaja Satu Pyykkönen toteaa.

Valtakunnallisesti Joulupostia ikäihmisille -kampanja keräsi tänä vuonna kaikkiaan 90 000 joulukorttia ikääntyneille.

– Lähetettyjen joulukorttien määrä on vaikuttava. Se kertoo siitä, että ihmiset haluavat ilahduttaa tuntemattomia, kokea yhteisöllisyyttä ja levittää jouluiloa ympärilleen, Siskojen ja Simojen toiminnanjohtaja Eero Väisänen sanoo.

Kajaanissa joulukorttien askarteluun osallistuivat muun muassa Lohtajan, Kätönlahden, Kuluntalahden, Keskuskoulun ja Soidinsuon koulut sekä Purolan, Kuurnan, Mansikkapolun, Mäntylän, Lilliputin, Ratamon, Kätönlahden ja Vuolijoen päiväkodit.

Lisäksi kajaanilaiset toimittivat joulukortteja Kaukametsän, Kaukaveden, Kajaanihallin, kirjastojen sekä Kirjastoauto Kipen ja kaupungintalon keräyspisteille.

Joulupostia ikäihmisille -kampanjan yhteistyökumppaneita olivat 137 paikkakunnan lisäksi Kuntaliitto, Kansalaisopistojen liitto ja Kansalaisareena.

Lue lisää kampanjasta ja sen tuloksista: siskotjasimot.fi/joulupostia

Aihealueet