Hyppää sisältöön
Arctic Lakelandin, Visit Finlandin ja Eurowingsin edustajat

Eurowings aloittaa suorat lennot Düsseldorfista Kajaaniin tammikuussa 2025

Kainuun kansainvälisen matkailun brändi Arctic Lakeland Finland näkyy pian entistä vahvemmin Keski-Euroopan markkinoilla, kun saksalainen lentoyhtiö Eurowings aloittaa suorat viikoittaiset reittilennot Düsseldorfista Kajaaniin talvikaudeksi 2024/2025. Uusi lentoyhteys toimii 18.1.-22.3.2025. Reittilennot mahdollistavat myös kainuulaisten matkustamisen suoralla lennolla Saksaan.

– Keskustelut lentoyhtiön kanssa aloitettiin kesällä 2023 Kainuun Liiton, Kajaanin kaupungin ja Sotkamon kunnan rahoittaman ja KAMKin hallinnoiman ”Suorat kansainväliset lentoyhteydet Kajaaniin” -hankkeen toimesta ja neuvotteluita on käyty hyvässä yhteishengessä päätyen tähän hienoon lopputulokseen, iloitsevat hankkeen projektiasiantuntija Terhi Millar ja projektipäällikkö Saara Uusiheimala.

Heidän mukaansa hankkeen tavoitteena oli aloittaa keskustelut ja valmistella aluetta siihen, että Arctic Lakelandin alueelle pystytään vastaanottamaan suoria lentoyhteyksiä, mutta tämä tavoite on jo ylittynyt. Hanketoimijoiden lisäksi lentoyhtiöneuvotteluissa ovat olleet mukana myös Visit Finland ja Finavia.

– Kaupungin aktiivinen rooli suorien lomalentojen hankkeen käynnistämisessä ja sen rahoituksessa on ollut onnistunut panostus Kainuun kansainvälisen matkailun kasvattamisessa. Viime vuosina Kainuun Liiton, Kajaanin ammattikorkeakoulun ja matkailualueiden yhteistyönä luotu Arctic Lakeland matkailubrändi on saanut laajan hyväksynnän. Eurowingsin kaltaisen toimijan tulo Kainuuseen on siitä todiste ja hanketoimijoiden osaamisen osoitus, iloitsee Kajaanin kaupunginjohtaja Jari Tolonen.

– Kajaanin lentoaseman säilymistä Finavian verkostossa tukee parhaiten Paltaniemen kentälle suuntautuvan lentoliikenteen kasvu. Eurowingsin päätös aloittaa lennot Kajaaniin ensi talvikaudella on tervetullut lisä lentokentän operointiin, nyt varmuudella seuraavat kaksi vuotta jatkuvan reittilentoliikenteen rinnalla, arvioi uutista kehitysjohtaja Risto Hämäläinen.

– Olemme KAMKina erinomaisen iloisia, että voimme tukea kaupungin ja alueen kehitystä pitkäjänteisellä imagotyöllä ja kehityshankkeilla. Näemme, että kansainvälisen liikkuvuuden lisääminen on erinomainen tuki ja mahdollisuus opiskelijoillemme. Tämä helpottaa myös yhteistyötä kansainvälisten kumppaniemme kanssa, kommentoi Kajaanin ammattikorkeakoulun rehtori Matti Sarén.

– Eurowingsin reitti Keski-Euroopasta Kajaaniin on todella toivottu lisäys lentoasemiemme reittitarjontaan. Suorat kansainväliset reittiyhteydet ovat erittäin tärkeitä alueen, ja koko Suomen, saavutettavuudelle. Teemme Finaviassa aktiivisesti töitä alueellisten kumppaneidemme kanssa yhteyksien kehittämiseksi, Finavian reittikehityksestä vastaava johtaja Petri Vuori sanoo.

– Uuden lentoreitin avaus Düsseldorfista Kajaaniin, Arctic Lakelandiin, on hieno saavutus ja upea juttu koko itäiselle Lakeland -alueelle. Pitkäjänteinen työ alueen kansainvälisen myynnin lisäämiseksi saavuttaa uuden virstanpylvään Düsseldorfin suoran yhteyden avautuessa. Myös Arctic Lakeland-alueen kirkastaminen talvikohteena on osoittautunut menestyksekkääksi ja on vastannut matkailijoiden kasvavaan kiinnostukseen ainutlaatuisista talvimatkailukokemuksista, kertoo Visit Finlandin Jyrki Oksanen.

Kajaani – Düsseldorf lentoreitti on Eurowingsin viides talvikohde Suomessa Rovaniemen, Ivalon, Kittilän ja Kuusamon jälkeen. Lentoyhtiön näkökulmasta Arctic Lakeland Finland on nouseva matkailukohde, joka on nyt entistä helpommin saavutettava keskieurooppalaisille matkailijoille erityisesti Kölnin alueelta sekä Hollanin ja Belgian alueilta.

– Arctic Lakeland Finland pääsee nyt näyttämään potentiaalinsa ja kykynsä, ehkä tämä houkuttelee myös uusia toimijoita alueelle, Uusiheimala ja Millar pohtivat.

Tietoa Eurowingistä:

Eurowings on Lufthansa-konserniin kuuluva lentoyhtiö ja siten osa Euroopan suurinta lentoyhtiökonsernia. Eurowings on halpalentoyhtiö, joka palvelee sekä vapaa-ajan kuin työmatkailijoitakin, erottuen kuitenkin kaikkein halvimmista yhtiöistä mahdollistamalla asiakkailleen edulliset ja joustavat lennot, tarjoten lukuisia eri varausmahdollisuuksia ja lisäpalveluita, lisättynä asiakasystävällisellä palvelulla. Konseptillaan saksalainen lentoyhtiö vastaa nykypäivän lentomatkustajien keskeisiin tarpeisiin: entistä suurempaan joustavuuteen, mukavuuteen ja kestävyyteen. Eurowings tarjoaa suoria lentoja noin 150 kohteeseen Euroopassa. Lufthansan tytäryhtiöllä on 13 kansainvälistä tukikohtaa – mukaan lukien Mallorca, Euroopan ykköslomasaari – ja se on yksi Euroopan suurimmista vapaa-ajan lentoyhtiöistä. Sen laivastossa on tällä hetkellä noin 100 lentokonetta, ja se työllistää lähes 5 000 työntekijää.

Kuvassa vasemmalta / from the left: Jyrijaakko Ritamies, Finavia / Jyrki Oksanen, Visit Finland / Saara Uusiheimala, Arctic Lakeland / Roland Hladin, Eurowings / Terhi Millar, Arctic Lakeland / Marko Risku, Visit Finland.

Lisätietoja:

– Projektiasiantuntija Terhi Millar / 040 153 5867 / terhi.millar@kamk.fi
– Projektipäällikkö Saara Uusiheimala / 040 483 9875 / saara.uusiheimala@kamk.fi,
– Arctic Lakeland koordinaattori Hanna Linjala / 040 583 7362 / hanna.linjala@kamk.fi
– Kajaanin kaupungin kehitysjohtaja Risto Hämäläinen / 044 7100 217 / risto.hamalainen@kajaani.fi