Hyppää sisältöön

Eurooppa-viikon 2021 tapahtumia Kainuussa

Kainuussa järjestetään tapahtumia Eurooppa-viikon aikana perjantaina ja lauantaina 7.–8.5.2021. Varsinainen Eurooppa-päivä on sunnuntaina 9.5.2021, jolloin vietetään myös Äitienpäivää. Tänä vuonna Kainuussa järjestetään rastikierros Kajaanin ydinkeskustan historiallisissa kohteissa, Porukalla parempaan -tapahtuma Lohtajan nuorisotalolla, Kaverikahvila Ohjaamo Nupalla ja tempauksia mm. sosiaalisessa mediassa.

Kajaanin keskustassa järjestetään Eurooppa-viikon Amazing Race “Kajaani historiallisena osana Eurooppaa”

Tapahtumaan tarkoituksena on kiertää keskustassa historiallisten muistomerkkien ja rakennusten sekä rakennelmien luona sijaitsevilla rasteilla. Rasteilla on infotaulut, joissa esitellään rastilla olevaa kohdetta ja aihetunniste (#), jolla osoitetaan käynti rastilla. Vähintään viisi rastipistettä kiertäneet osallistuvat halutessaan arvontaan, jossa palkintoina on 10 palkintokassia. Kajaanin matkailuoppaita historiallisissa rooleissaan on tavoitettavissa osalla rasteja perjantaina klo 13-15 välillä ja lauantaina klo 11-13 välillä.

Rastit ovat avoinna (infotaulut rasteilla) läpi koko viikonlopun perjantaista klo 12 asti maanantaiaamuun. Raatihuoneentorilla on infopiste, jossa on jaossa Eurooppa-aiheista materiaalia ja tarjolla kahvia, teetä ja mehua sekä pikkupurtavaa perjantaina klo 13-15 välillä.

Linkki verkkosivustolle, josta löytyvät ohjeet, vastauslomake ja kartta, johon rastipisteet on merkitty

Aineistoja on jaossa Raatihuoneen infopisteellä. Karttaa voi tutkia ja vastaukset lähettää myös älypuhelimella samasta osoitteesta.

Mikäli rastilla on ruuhkaa, odotathan vuoroasi ja huolehdi turvaväleistä. Maskin käyttö pisteillä on myös suositeltavaa!

Muita tapahtumia

PORUKALLA PAREMPAA -tapahtuma Lohtajan nuorisotalolla (Menninkäisentie 1 C) pe 7.5.2021 klo 13–15.

Mitä haluaisit asuinalueellesi? Tule, ideoi ja osallistu! Tapahtumassa ohjelmaa sisällä ja ulkona. Tarjolla kahvia, teetä ja mehua.

Eurooppa-päivälle tietoa tarjoavat: PORE-hanke, ONNI-hanke, EURES – työhön Eurooppaan, Europassi –  vapaaehtoiseksi Eurooppaan, Ohjaamo NUPPA: palvelut nuorille.

KAVERIKAHVILA Ohjaamo Nupassa (Asemakatu 2) pe 7.5.2021 klo 16–19.

Kahvilassa rentoa meininkiä, kaveritaitoja, mukavia ihmisiä ja valonukke. Järjestäjänä SPR ja Kajaanin Etsivä nuorisotyö.

Tule sellaisena kuin olet.

Twitter-myrsky

Launch Pad Finland ry järjestää Twitter-tempauksen, johon kutsutaan mahdollisimman monia mukaan twiittaamaan Eurooppa-aiheisilla aihetunnisteilla, esim. #Kajaani370 #atHomeinKainuu #EuropeDay2021 #Kajaani370 #atHomeinKainuu #MaailmaKainuussa. Twiitata voi vaikka koko viikon ajan, mutta erityisesti perjantaina 7.5.2021 klo 13-14 välillä.

Huolehdithan turvaväleistä kaikissa tapahtumissa ja tule paikalle vain terveenä! Maskien käyttö on myös suositeltavaa!

Tervetuloa mukaan Eurooppa-viikon tapahtumiin!

Eurooppapäivän 9.5.2021 yhteistyötahojen logot