Hyppää sisältöön
EYOF Vuokatti 2022 kilpailujen logo

Euroopan Nuorten Talviolympiafestivaali tuo tulevaisuuden jääkiekkotähdet Kajaaniin 12.-17.12.2021

Euroopan Nuorten Talviolympiafestivaali tuo tulevaisuuden jääkiekkotähdet Kajaaniin 12.-17.12.2021

Kajaanin jäähallit toimivat tapahtuma-areenana ratkottaessa Euroopan Nuorten Talviolympiafestivaalin poikien jääkiekkoturnauksen herruutta. Kajaanissa pelattavan turnauksen avajaiset ovat sunnuntaina 12.12.2021 Vuokatti Areenan pihalla, ja avauskiekko putoaa jäähän Kajaanissa maanantaina 13.12.2021 Poikien turnauksessa ovat mukana Suomi, Sveitsi, Venäjä, Tshekki, Latvia ja Valko-Venäjä. Poikien EYOF-mestarijoukkue selviää 17.12.2021 pelattavassa iltafinaalissa.

Luvassa on varsin tasokasta jääkiekkoa, sillä kaukalossa nähdään osallistujamaiden U-18 maajoukkueiden parhaimmisto, ja Kajaaniin odotetaan saapuvaksi myös noin sata NHL:n kykyjenetsijää.

Kajaanissa on erinomaiset puitteet jääkiekkoturnauksen järjestämiseen

Vimpelin urheilukeskuksessa Kajaanissa on järjestetty useita urheilun suurtapahtumia. Areenan peruskorjaus ja harjoitushallin rakentaminen mahdollistavat nuorten maaotteluiden ja EYOF-turnauksen toteuttamisen. Kajaanin jäähallien tilat vastaavat olosuhteiltaan vaativiin tarpeisiin. Joukkueille on mahdollista tarjota riittävä määrä jääaikaa harjoituksille ja peleille sekä myös tärkeälle oheisharjoittelulle. Kansainvälisissä tapahtumissa tilan tarve kasvaa, kun joukkueet pyrkivät luomaan pelaajille kotihallin olosuhteet. Oman tilansa tarvitsevat niin huolto, valmentajat kuin mukana usein matkustavat toimittajatkin.

Kajaanin kaupunki on ollut mukana EYOF kilpailuiden järjestelyissä alusta asti, ja jääkiekkoturnauksen toteuttamisesta Kajaanissa sovittiin Kainuun Liikunnan kanssa vuonna 2019.

”Kajaanissa on järjestetty ja tullaan järjestämään isoja urheilutapahtumia. EYOF-turnaus on yksi konkreettinen osoitus Kajaanin kaupungin sitoutumisesta liikunnan ja urheilun edistämiseen. Kajaanissa on ollut halua ja tahtoa kehittää liikuntakulttuuria. Nuorten olympialaisia on jouduttu siirtämään pandemian takia useasti, ja olemme onnellisia, että turnaus voidaan nyt järjestää yleisön edessä”, kertoo Aleksi Nyström, liikuntapalvelupäällikkö Kajaanin kaupungilta.

Euroopan Nuorten Talviolympiafestivaalit, EYOF jatkuvat 20.-25.3.2022

Euroopan Nuorten Olympiafestivaalit on Euroopan Olympiakomiteoiden luoma ja kansainvälisen Olympiakomitean suojeluksessa järjestettävä kilpailutapahtuma eurooppalaisille nuorille urheilijoille. 15. EYOF-talvikisoihin voivat osallistua lajista riippuen vuosina 2003 – 2006 syntyneet urheilijat. Euroopan maista 46 on vahvistanut osallistumisensa, ja kisoihin odotetaan yhteensä noin 2000 joukkueenjäsentä. EYOF on ainoa merkittävä multisport-tapahtuma, joka on luotu suoraan Euroopan parhaille nuorille urheilijoille.

Pääyhteistyökumppaneita ovat Kajaanin kaupunki, Kainuun Liikunta, Sotkamon kunta ja Vuokatti.

Linkki Euroopan Nuorten Talviolympiafestivaalisivustolle

Linkki lippujen myynti