Hyppää sisältöön

Vimpelin ensilumenlatu on avattu

Ensilumenlatu on avattu Vimpelin urheilukeskuksessa tänään perjantaina 3.11. Latu lähtee perinteiseen tapaan jäähallin viereltä ja edestakaista latua on noin 1,5 kilometrin verran suuntaansa.

– Hiihtäminen on maksutonta ja latu on avoin kaiken tasoisille hiihtäjille, Kajaanin kaupungin liikuntapaikkavastaava Jari Rajala kertoo.

Säilöttyä lunta ladun tekoon on tänä vuonna käytetty 2900 kuutiometriä. Lumi on kerätty jääkentiltä, jolloin lumen joukkoon ei ole päätynyt kiviä tai kumirouhetta.

– Suurin osa lumesta on peräisin liikuntapuiston pesäpallokentältä, josta lumi olisi ajettava joka tapauksessa pois palloilukauden alta, Rajala kertoo.

Ladun teko on ajoitettu marraskuun kahdelle ensimmäiselle viikolle. Ladun valmistamiseen osallistuu kaksi latukonetta ja kaksi katujen kunnossapidon kuorma-autoa sekä kaupungin kaivinkoneurakoitsija. Rajala tähdentää, että ladun teko ei ole koskaan pois katujen kunnossapidosta.

– Lumisateilla ladun teko taukoaa ja autot siirtyvät aurauksiin.

Ensilumenlatu huolletaan arkisin aamulla klo 6–7 välillä sekä päivällä klo 13–14 välillä. Viikonloppuisin huoltotyöt tehdään klo 7–8 sekä klo 14–15 välisinä aikoina.

Ajantasaiset kunnossapitotiedot löytyvät osoitteesta www.kajaani.fi/ladut.