Hyppää sisältöön
Sininen ilmakuva kaupungista ja Kajaanin kaupungin tunnus
Kajaanin kaupunki

Elinkeinoelämän keskusliitto EK:n itäisen Suomen esitys on tervetullut aloite

Elinkeinoelämän keskusliiton EK:n esitys itäisen Suomen haasteisiin vastaamiseksi on elinkeinoelämän merkittävimmän vaikuttajan tekemänä erittäin voimakas puheenvuoro itäisen Suomen kehittämiseksi.

Kajaanin kaupunki on mukana pian valtioneuvoston kanslia johdolla käynnistyvässä Itäisen Suomen ohjelman valmistelussa. EK:n esitykset tulevat vaikuttamaan vahvasti ohjelman sisältöön.

Itäisen Suomen ohjelman on tarkoitus valmistua vuoden loppuun mennessä, samoin kuin vastaavan Pohjoisen ohjelman. Kajaani ja Kainuu ovat mukana molempien ohjelmien valmistelussa. Ohjelmat on kirjattu Petteri Orpon hallituksen hallitusohjelmaan.

Itäiset kaupungit Kotka, Kouvola, Lappeenranta, Mikkeli, Kuopio, Joensuu ja Kajaani tekevät yhteistyötä ohjelman valmistelussa, ja ovat tehneet yhteisen esityksen, joka on hyvin samansisältöinen EK:n esittämän aloitteen kanssa.

”Kajaanille EK:n esitykset itäisen Suomen kasvun vauhdittamiseksi ovat kaikki tervetulleita, mutta ehkä kaksi tärkeintä ovat sijainnistamme johtuen saavutettavuuden turvaaminen ja parantaminen sekä vihreiden investointien käynnistymiseksi kantaverkon kehittäminen sähkön saatavuuden varmistamiseksi” arvioi kehitysjohtaja Risto Hämäläinen Elinkeinoelämän keskusliiton esityksiä.

EK:n tiedote: Itäisestä Suomesta erityistalousalue – elinkeinopolitiikan pilotit käyntiin