Hyppää sisältöön

Liikunta- ja kulttuuriasioiden neuvoston vuoden 2020 palkitsemiset

”Kajaanin kaupungin liikunta- ja kulttuuriasioiden neuvosto huomioi liikuntakulttuurin alalla vuoden 2020 aikana merkittävää työtä tehneitä tahoja, menestyneitä urheilijoita sekä kajaanilaisen liikuntakulttuurin uusia avauksia. Palkitsemisen keskeisenä tavoitteena on toteuttaa kaupungin liikuntastrategian mukaista elämänkaari ajattelua. Palkitsemisessa huomioidaan lasten ja nuorten liikunta, kilpa- ja huippu-urheilu, aikuisurheilu, vammaisurheilu, ikääntyneiden liikunta sekä terveysliikunta sanoo liikuntapäällikkö Jarmo Kinnunen tervehdyssanoissaan.”

”Kajaani on vilkas liikunta- ja urheilukaupunki. Kaupungissa on ollut helppoa ja vaivatonta harrastaa lähes mitä tahansa liikuntalajia niin harrastus- kuin kilpailumielessäkin. Kajaania sanotaan luontokaupungiksi ja se on kyllä totta, sillä luonto ja luonnossa liikkumisen miljoonat mahdollisuudet ovat lähellä kaupunkia ja melkeinpä kotiovelta pääsee vaeltamaan metsiin, pyöräilemään poluille tai vaikkapa Kajaaninjoelle soutamaan kanootilla, veneellä tai suppilautailemaan. Vähän aikaa sitten valmistui aivan kaupungin ytimeen Kajaanihallin viereen uusi skeittiparkki, joka tarjoaa monipuolisen harrastusmahdollisuuden skeittaajille, scoottaajille ja BMX-pyöräilijöille.

Kajaanissa on lukuisia urheilu- ja liikuntaseuroja, jotka antavat luontevan ponnahduslaudan vaikka maailmanlaajuisen huippu-urheilun tielle. Osaaminen, omistautuminen ja tahtotila voivat johtaa maailman huipulle. Mutta kaikki kunnia kuuluu myös eri liikuntalajien harrastajille ja ohjaajille, joilla riittää innostusta vuosi vuodelta liikkua ja liikuttaa.

Savon puolella syntynyt, Suomea pisimpään hallinnut tasavallan presidentti Urho Kekkonen piti Kajaania kotikaupunkinaan ja edusti Kajaanin Kipinää urheillessaan SM-tasolla asti. Kilpaurheilun lisäksi Kekkonen oli hyötyliikkuja ja piti hiihtoa lempilajinaan – hiihtolenkin jälkeen oli kuin uusi ihminen! Myös Kekkosen lausahduksessa on pala totuutta: ”Kaikki syyt, jotka estävät meitä liikkumasta, ovat tekosyitä.”

Kajaanin kaupunki on halunnut muistaa ja palkita vuosittain urheilijoita, liikkujia ja myös liikuttajia, aktiivisia liikuntaharrastuksen mahdollistajia pienellä rahapalkinnolla – niin tänäkin vuonna, mutta kakkukahveja emme voi yhdessä nauttia pandemian takia.

Jatketaan samalla linjalla, liikutaan ja liikutetaan edelleen, niin ei tarvitse keksiä tekosyitä liikkumattomuudelle toteaa liikunta ja kulttuuriasioiden neuvoston puheenjohtaja Päivi Huusko tervehdyspuheessaan.”

Tasa-arvoista liikuntakulttuuria edistävä palkinto

Kajaanin Suunnistajat ry

Tasa-arvoinen liikuntakulttuuri näkyy vahvasti seuratoiminnassa ja kuntosuunnistuksissa. Tapahtumiin voivat osallistua kaikki ikään ja sukupuoleen katsomatta. Kajaanin Suunnistajientoiminta tuo luonnossa liikkumisen tasa-arvoisesti tarjolle kaupungin välittömässä läheisyydessä ja lähialueilla ohjattuina tapahtumina. Seuran toiminnassa noudatetaan Suomen Suunnistusliiton yhdenvertaisuusohjelmaa.

Vuoden 2020 ansioituneet urheilijat ja liikuntakulttuurin edistäjät

Yleinen sarja, SM1 100€ /SM2 80€/SM3 60€
Roope Korhonen, judo, M73kg, SM1, KJK
Anne Kyllönen, sprinttihiihto, SM1, KHS
Krista Kovalainen, nyrkkeily, N69kg, SM2, KAJKU

Nuoret, SM1 80€ / SM2 60€ / SM3 40€
Kristian Heikkinen, judo, M21, 66kg, SM3, KJK
Jenna Kokkonen, N19, 200m, SM1, hallikisat, KAJKI
Suvi Kemppainen, N23, keihäs, SM1, KAJKI

Aikuisurheilu, SM/PM1 50€ / SM/PM2 40€ / SM/PM3 30€
Ville Lehtinen, M55, keihäs. SM2, KAJKI
Päivi Korhonen, N50, 400m, SM3, hallikisat, KAJU
Ritva Oikarinen, N60, 800m SM3, hallikisat, KAJU
Kyösti Säkkinen, M65, moukari, SM3, KAJU
Arvo Tolonen, M65, SML mestaruuskilpailu, liikkuva maali, SM3, SOA
Heidi Heikkinen N57,80kg, SM3klassinen penkkipunnerrus, KAJKU
Seppo Kinnunen, yhdistetty, M50-59, HS52 SM1, KHS

Vuoden valmentaja, Kati Säkkinen, KAJGYM
Vuoden nousija, Kajaanin Haka P17 -joukkue.
Kajaanilainen jalkapallo juhli jälleen sarjanousua. Joukkue nousi kauden päätteeksi ykköseen.
Tulevaisuuden lupaus, Tuukka Orre, KAUS
Ikäluokkansa P13v paras Pohjois-Suomessa 2019 – 2020
Kansainvälinen menestys,  Tiina Sarparanta, KAUS
Kansainvälisen Ironman -kilpailun voitto Tallinnassa

Merkittävä talkootyö

Vuottolahden retkiluistelurata. Vuottolahden Nuorisoseura ry / Henri Leinonen ja seuran talkooväki teki viime talvena Oulujärven jäälle yhden Suomen eteläisimmistä retkiluisteluradoista. Sillä oli pituutta kahdeksan kilometriä ja leveyttä kymmenen metriä. Retkiluistelurata oli tarkoitettu kaikille luistelusta kiinnostuneille.

High Five Agility Team ry           

Aktiivinen yhteistoiminnallinen yhdistys kaikenikäisille koiraharrastajille. Seura järjestää kilpailuja sekä monipuolista koulutusta kuten agility, rally-toko ja juniorhandler. Jäsenet osallistuvat aktiivisesti kilpailuihin ja koulutustilaisuuksiin eri puolilla Suomea. Koiraharrastuksen myötä ulkoillaan ja liikutaan. Kunto paranee ja mieli virkistyy. Se tarjoaa tilaisuuden hyvän olon yhteisöllisyyteen.

Liikunta- ja kulttuuriasioiden neuvosto toivottaa palkituille menestystä kilpakentille ja kaikille kaupunkilaisille liikunnallista uutta vuotta 2021.

Palkitsemistilaisuus pidettiin poikkeuksellisesti videotervehdyksin 15.12.2020 kaupungintalon henkilöstöravintola Kajateriassa 15.12.2020. Palkitsemistilaisuuden video on nähtävillä YouTubessa Linkki YouTube videoon

Lisätietoja liikuntapäällikkö Jarmo Kinnunen 044 7100 373 jarmo.kinnunen@kajaani.fi

Aihealueet