Hyppää sisältöön

Kajaanin matkailuoppaat

Kajaanin matkailuoppaat rooliasuissaan

Kajaanin matkailuoppaat ovat järjestäneet jo vuodesta 1977 lähtien Kajaanissa ja lähialueella opastettuja kävelykierroksia, kiertoajeluja ja kohdeopastuksia. Kajaanin matkailuoppaat ovat Suomen Opasliiton auktorisoituja oppaita.

Matkailija voi valita 1 – 2 tunnin kaupungin peruskierroksen tai valmiiksi suunniteltuja teemakierroksia ja kohdekäyntejä. Kajaanin matkailuoppaat toteuttavat myös tilaajan toiveiden mukaan kiertoajelureitin ja kohteet.

Rooliopastukset

Kajaanin matkailuoppailta voi tilata opastukseen sisältyvän pienen rooliesityksen Kajaanin historiasta. Roolihenkilöinä esiintyvät niin kreivi Pietari Brahe, kreivitär Kristina Brahe, Posti-Stiina, piirilääkärin puoliso Maria Lönnrot kuin torimyyjätkin. Lisäksi hevosvarkaan leski Saima Tolonen johdattelee kuulijat mystisten kummitustarinoiden äärelle. Tarinatuokio voidaan sisällyttää vaikkapa kahvi- ja ruokailuhetken yhteyteen.

Teemakierrokset ja -retket

Matkailuoppaat ovat laatineet myös kahdeksan valmista retkeä. Retket kestävät neljästä tunnista kuuteen tuntiin riippuen siitä, halutaanko retkiin sisällyttää ruokailut ja kahvit.

Yhdistyksellä on toiminnan vastuuvakuutus, mutta ryhmällä tulee olla oma tapaturmavakuutus.

Elämää linnassa – lasten linnankierrokset

Lasten opastetut linnan kierrokset yli 5-vuotiaille vanhempien seurassa. Kierroksia tehdään normaalisti 3-4 kertaa. Lasten linnan kierros on sopiva esim. päiväkotiryhmille tai koululaisille.

Muut retket ja kierrokset

Kajaanin matkailuoppaat järjestävät vuosittain vaihtuvia erilaisia retkiä ja opastuksia, kuten hautausmaakierroksia, kaupunkikiertoajeluita ja kävelykierroksia.

Lue lisää Matkailuoppaiden palveluista