Hyppää sisältöön
Pääkirjaston lastenosaston hevonen

Lapset ja nuoret

Lasten- ja nuortenosastolla voi lainaamisen lisäksi viettää aikaa, tavata kavereita ja pelata kirjaston lautapelejä.

Koululuokat ja muut ryhmät voivat käydä kirjastossa lainaamassa itsenäisesti ilmoittamatta vierailusta etukäteen. Mikäli vierailulle on erityistoiveita, vierailusta voi sopia ottamalla yhteyttä kirjastoon. Kirjastopolku on tavoitteellinen suunnitelma kirjastonkäytön opetuksesta eri luokka-asteille. Kirjastopolulle on koottu kirjavinkkejä sekä eri kirjastojen lukudiplomeita.

Mene Kirjastopolulle

Kallen ja Keijon kirjastoluokat

Animaatiovideolla esitellään yleistä kirjastoluokitusta. Ohita upotus: Animaatiovideolla esitellään yleistä kirjastoluokitusta.

Etäkirjavinkkaus ja etäopastus

Kirjasto tarjoaa helmikuun 2021 alusta alkaen peruskoulun eri luokka-asteille etäkirjavinkkausta ja -opastusta. Vinkkaus eli kirjaesittely tapahtuu Microsoft Teamsin kautta. Opettaja varaa vinkkausajan sähköisellä lomakkeella vähintään kaksi viikkoa ennen haluttua vinkkaushetkeä.

Kirjaston työntekijä luo Teamsiin kokouksen, johon kutsuu opettajan sähköpostilla. Luokassa täytyy olla laitteet, joiden avulla oppilaat näkevät vinkkaajan ja vinkkaaja luokan. Ennen varsinaista vinkkausta yhteys testataan opettajan kanssa. Kirjasto lähettää opettajalle sähköisesti listan vinkattavista kirjoista, jonka voi jakaa oppilaille.

Varaa etäkirjavinkkaus

Sivustovinkkejä

Finna Luokkahuoneessa voit tutustua ammattilaisten kokoamiin aineistopaketteihin, inspiroitua valmiista tehtäväideoista tai selata avoimia oppimateriaaleja ja lukupaketteja. Sisältöä voi hyödyntää eri koulutusasteilla sekä oman osaamisen kehittämisessä.

Finna Luokkahuone

Kirjastokaistan verkkosivuilta löytyy kirjallisuusaiheisia videoita sekä lapsille että nuorille.

Videoita lapsille Kirjastokaistalla

Videoita nuorille Kirjastokaistalla

Lasten ja nuorten kirjahyllyt on koottu Sivupiiriin. Verkkoivuilta löytyy omat hyllyt diplomikirjoille, lastenkirjoille ja nuortenkirjoille. Kirjahyllyistä löytyy kirjasuosituksia esimerkiksi eri teemoihin liittyen ja eri luokka-asteille koottuna.

Lasten ja nuorten kirjahyllyt Sivupiirissä

Lukemo-portaali esittelee lasten- ja nuortenkirjauutuudet ja kokoaa tietoa lasten- ja nuortenkirjallisuudesta. Lukemoa ylläpitää Lastenkirjainstituutti.

Mene Lukemo-portaaliin

Eväitä opiskeluun –sivustolta löydät apua tiedonhakuun ja neuvoja luotettavan tiedon lähteille. Sivuston ylläpidosta vastaa Oulun kaupunginkirjasto.

Mene Eväitä opiskeluun -sivustolle