Hyppää sisältöön
Pääkirjaston lastenosaston hevonen

Lapset ja nuoret

Lasten- ja nuortenosastolla voi lainaamisen lisäksi viettää aikaa, tavata kavereita ja pelata kirjaston lautapelejä.

Koululuokat ja muut ryhmät voivat käydä kirjastossa lainaamassa itsenäisesti ilmoittamatta vierailusta etukäteen. Mikäli vierailulle on erityistoiveita, vierailusta voi sopia ottamalla yhteyttä kirjastoon. Kirjastopolku on tavoitteellinen suunnitelma kirjastonkäytön opetuksesta eri luokka-asteille. Kirjastopolulle on koottu kirjavinkkejä sekä eri kirjastojen lukudiplomeita.

Mene Kirjastopolulle

Varaa aika kirjavinkkaukseen tai opastukseen

Kirjavinkkauksia järjestetään Kajaanin alueen peruskouluille. Vinkkauksia voidaan järjestää joko kirjastoissa paikan päällä tai etäyhteydellä Microsoft Teamsin välityksellä. Lähikirjastojen kirjavinkkaukset ja ryhmäkäynnit varataan ottamalla yhteyttä suoraan kyseiseen kirjastoon.

Etäkirjavinkkauksessa kirjaston työntekijä luo Teamsiin kokouksen, johon kutsuu opettajan sähköpostilla. Luokassa täytyy olla laitteet, joiden avulla oppilaat näkevät vinkkaajan ja vinkkaaja luokan. Ennen varsinaista vinkkausta yhteys testataan opettajan kanssa. Kirjasto lähettää opettajalle sähköisesti listan vinkattavista kirjoista, jonka voi jakaa oppilaille.

Pääkirjaston opastukset ja ryhmäkäynnit varataan ottamalla yhteyttä vastaavaan kirjastonhoitajaan Mari Karvoseen.

Aika etävinkkaukseen ja pääkirjaston kirjavinkkaukseen varataan alla olevalla lomakkeella vähintään kaksi viikkoa ennen toivottua vinkkausajankohtaa.

Varaa aika kirjavinkkaukseen

Yhteystiedot

 • Karvonen Mari

  Vastaava kirjastonhoitaja

  Toimipaikka

  Lisätietoa

  Kajaanin kaupunginkirjasto

  Kirjasto

  Sivistystoimiala

  Kajaanin kaupunginkirjasto

  Kirjasto

  Sivistystoimiala

Kallen ja Keijon kirjastoluokat

Animaatiovideolla esitellään yleistä kirjastoluokitusta. Ohita upotus: Animaatiovideolla esitellään yleistä kirjastoluokitusta.

Sivustovinkkejä

Finna Luokkahuoneessa voit tutustua ammattilaisten kokoamiin aineistopaketteihin, inspiroitua valmiista tehtäväideoista tai selata avoimia oppimateriaaleja ja lukupaketteja. Sisältöä voi hyödyntää eri koulutusasteilla sekä oman osaamisen kehittämisessä.

Finna Luokkahuone

Kirjastokaistan verkkosivuilta löytyy kirjallisuusaiheisia videoita sekä lapsille että nuorille.

Videoita lapsille Kirjastokaistalla

Videoita nuorille Kirjastokaistalla

Lasten ja nuorten kirjahyllyt on koottu Sivupiiriin. Verkkoivuilta löytyy omat hyllyt diplomikirjoille, lastenkirjoille ja nuortenkirjoille. Kirjahyllyistä löytyy kirjasuosituksia esimerkiksi eri teemoihin liittyen ja eri luokka-asteille koottuna.

Lasten ja nuorten kirjahyllyt Sivupiirissä

Lukemo-portaali esittelee lasten- ja nuortenkirjauutuudet ja kokoaa tietoa lasten- ja nuortenkirjallisuudesta. Lukemoa ylläpitää Lastenkirjainstituutti.

Mene Lukemo-portaaliin

Eväitä opiskeluun –sivustolta löydät apua tiedonhakuun ja neuvoja luotettavan tiedon lähteille. Sivuston ylläpidosta vastaa Oulun kaupunginkirjasto.

Mene Eväitä opiskeluun -sivustolle