Hyppää sisältöön

Pääkirjasto

Pääkirjaston ensimmäisessä kerroksessa sijaitsevat aikuisten- ja lastenosastot, musiikkiosasto, lehtilukusali, Caiania-kokoelma sekä lasten ja nuorten tilat Pelaamo ja Konttaamo. Sisääntuloaulassa ovat näyttelyvitriinit. Pohjakerroksesta löytyy muun muassa varastotiloja ja kirjastoauton talli.

Toisessa kerroksessa on erilaisia varattavia ja vapaasti käytettäviä opiskelu- ja ryhmätyötiloja. Toisessa kerroksessa on myös soittohuone, jossa on piano sekä Verstas, jossa on ompelukone, saumuri ja 3D-tulostin.

Kirjastossa on asiakkaiden käytettäväksi vapaa langaton verkko, tietokoneita, tulostimia ja skannaus- ja kopiointimahdollisuus.

Pääkirjaston aukioloajat

Emme vastaa Googlen ilmoittamista aukioloajoista.

Pääkirjaston aukioloajat Ohita upotus: Pääkirjaston aukioloajat

Pääkirjaston lehtilukusalin aukioloajat

Emme vastaa Googlen ilmoittamista aukioloajoista

Pääkirjaston lehtilukusalin aukioloajat Ohita upotus: Pääkirjaston lehtilukusalin aukioloajat

Kirjastotalo

Ensimmäinen kansalle tarkoitettu lainakirjasto perustettiin Kajaaniin vuonna 1860, kirjastotoiminta vakiintui pari vuosikymmentä myöhemmin. Kirjasto toimi monissa eri paikoissa, pisimpään vanhassa kiinteistössä Brahenkadulla. Nykyinen kirjastotalo valmistui vuonna 1985.  Pääkirjaston on suunnitellut Arkkitehtuuritoimisto Seppo Valjus Ky ja sisustuksen ja erikoiskalusteet  alunperin Sisustussuunnittelu ja teollinen muotoilu Sistem Oy (Riitta Kukkasniemi).

Esteettömyys

Kirjaston esteettömyystiedot voi tarkistaa Suomi.fi-sivustolta.

Kajaanin pääkirjasto Suomi.fissa

Kirjaston taide

Kirjastosalin yläpalkkia koristaa taiteilija Ulla Rantasen seinämaalaus ”Kulttuurin kuvat” (1987). Se koostuu kahdeksasta kulttuurisymbolista, jotka kuvaavat ihmiskunnan vuosituhansia vanhaa sivistystä. Esineet ovat vasemmalta oikealle pronssivati, egyptiläinen pää, risti, joonialainen pylväs, vene, Samothraken Nike -veistos Pariisin Louvressa, kivikirves ja kampakeraaminen astia. Maalaus on kooltaan 2 x 24 metriä.