Olet täällä

Taiteen perusopetus

Taiteen perusopetus on eri taiteenaloilla annettavaa tavoitteellista, opetussuunnitelman mukaisesti tasolta toiselle etenevää taidekasvatusta. Kaukametsän opistossa saa taiteen perusopetusta visuaalisissa taiteissa (kuvataide ja käsityö) sekä sanataiteessa.

Kulttuuri

Taiteen perusopetus logo

 

Kajaanissa järjestettävän taiteen perusopetuksen opetussuunnitelmat uudistuvat

Kajaanissa järjestetään taiteen perusopetusta yleisen oppimäärän mukaan kuvataiteessa, käsityötaiteessa ja tanssitaiteessa sekä laajan oppimäärän mukaan musiikissa ja tanssitaiteessa. Opetushallitus on päättänyt uusista taiteen perusopetuksen yleisen oppimäärän opetussuunnitelman perusteista syksyllä 2017.

Kajaanin kaupunkiin perustettiin viime syksynä uuden opetussuunnitelman työ- ja ohjausryhmät, jotka ovat laatineet uudet opetussuunnitelmat yhteistyössä oppilaitosten kanssa. Uutta opetussuunnitelmaa ovat olleet tekemässä Kainuun Musiikkiopisto, Kajaani Dance, Kaukametsän opisto ja Ballet Kaukametsä.

Uudet opetussuunnitelmat:

 

Uudet opetussuunnitelmat hyväksytetään sivistyslautakunnassa ja ne otetaan käyttöön 1.8.2018. Tätä ennen opintonsa aloittaneet opiskelijat voivat jatkaa nykyisen opetussuunnitelman mukaisesti enintään kolmen vuoden siirtymäajan, jonka jälkeen he siirtyvät noudattamaan uutta opetussuunnitelmaa.

Taiteen perusopetusta Kajaanissa

 

Viimeksi muokattu

24.9.2018