Hyppää sisältöön

Saaret

Rehjansaari

Nuasjärvellä sijaitseva Rehjansaari on luonnonläheinen ja viihtyisä käyntikohde, joka on käytössä kaikkina vuodenaikoina. Kesäisin saarelle pääsee helposti veneellä tai vaikka meloen ja talvella saareen vievät erinomaiset ladut niin perinteisen kuin vapaan hiihtotyylin ystäville.

Rehjansaaressa voi majoittua teltoissa maksuttomasti perinteisiä jokaisenoikeuksia noudattaen, ja alueen tulentekopaikat ovat vapaasti kaikkien käytettävissä. Saaren lounaisosasta löytyy kaksi kotalaavua. Nuotiopaikoille saa polttopuita lähistöllä olevista halkoliitereistä, esimerkiksi Kuusela-nimisen mökin pihapiirissä olevasta liiteristä voi noutaa polttopuita kotalaavuille. Kotalaavujen läheisyydestä löytyvät myös yleisessä käytössä olevat huussit (harmaat rakennukset vuokrakäytöstä poistettujen mökkien takana, huusseissa ei ole tarjolla wc-paperia).

Kajaanin kaupunki on vuokrannut osan saaren rakennuksista matkailu- ja virkistyskäyttöön Luonnollisesti Oulujärvi Oy:lle. Yritys vastaa Toivolahdesta eli saaren päärakennuksesta pihapiireineen sekä Puolukkarinne ja Koskela -mökkien vuokrauksesta ja ylläpidosta. Muut saaren rakennukset ovat kaupungin hallinnassa, eivätkä ne ole tällä hetkellä vuokrattavana. Saaressa yövyttäessä telttapaikan valinnan yhteydessä kannattaa huomioida vuokramökkien ja muiden rakennusten sijainti.

Toukansaari

Oulujärven Toukansaari on säilyttänyt luonnollisuutensa vuosien saatossa.

Laavuille saa majoittua ja saarella saa käyttää vapaasti tulentekopaikkoja. Saarella on kaksi laavua, joissa on polttopuut valmiina. Tulenteko on sallittu ainoastaan nuotiopaikoilla.

Yhteystiedot

Rehjansaari kartalla

Rehjansaari kartalla Ohita upotus: Rehjansaari kartalla

Toukansaari kartalla

Toukansaari kartalla Ohita upotus: Toukansaari kartalla