Hyppää sisältöön

Taidemuseon saavutettavuus

Esteettömät autopaikat

Pääoven läheisyydessä Pohjolankadun varrella on yksi liikkumisesteisen pysäköintipaikka, jonka etäisyys taidemuseon pääovesta on noin 40 metriä. Muita autopaikkoja on saman kadun (Pohjolankatu) varrella, taidemuseon välittömässä läheisyydessä. Näillä paikoilla on käytössä kolmen tunnin kiekkopysäköinti maanantaista perjantaihin klo 8:00-17:00. Pysäköinti on ilmaista ja aikarajoittamatonta arki-iltaisin klo 17:00 alkaen sekä viikonloppuisin. Vuoden 2021 kesään saakka viereisestä rakennustyömaasta aiheutuu haittaa pysäköinnille lähiympäristössä.

Esteetön sisäänkäynti

Esteetön kulku on aidatun sisäpihan kautta. Pyydä portin ja oven aukaisua:

  • taidemuseon infopisteestä, puh. 044 710 0545, tai
  • soittamalla ovikelloa, joka on pääoven vasemmalla puolella seinässä.

Pihaportin kynnys on 7 cm korkea, ovien kynnykset noin 2 cm. Pihaluiskan kaltevuus noin 10 %, oviaukkojen leveys vähintään 83 cm. Sisäpiha ja kulkureitti ovat mukulakivipintaisia.

Infopiste ja museokauppa

Sijainti: pääsisäänkäynnistä tultaessa vasemmalla, näyttelysalin alkupäässä.

Vaatesäilytys

Maksuton vaatesäilytys ja lokerikko sijaitsevat pääoven kautta tullessa oikealla.

WC-tilat

Esteetön wc on vaatesäilytystilan vieressä. WC:ssä on lastenhoitotaso.

Kulkureitit ja hissi

Näyttelytilat sijaitsevat katutasossa ja 2. kerroksessa. Taidemuseossa on esteetön hissi. Näyttelytiloissa on käytettävissä tuoleja.

Opas- ja avustajakoirat ovat tervetulleita

Lainattavat apuvälineet

Taidemuseon infopisteestä voi lainata lastenrattaita, kommunikaattoria, lukulaseja ja suurennuslaseja.

Selkokieliopastuksia ja kuvailutulkkauksia

Opastuksia voi tiedustella taidemuseon infopisteestä, puh. 044 710 0545. Opastuksia ja työpajoja pyritään tarvittaessa soveltamaan mm. liikkumis- ja toimimisesteisille osallistujille.

Kajaanin taidemuseo on EU:n Vammaiskorttikohde.

Kajaanin taidemuseo on laatinut saavutettavuussuunnitelman vuosille 2017-2022. Haluamme panostaa yleisön ja ympäröivien yhteisöjen hyvään palvelemiseen kehittämällä saavutettavuutta pitkäjänteisesti. Suunnitelman laatimisessa ovat mukana olleet Kulttuuria kaikille -palvelun asiantuntijat Outi Salonlahti ja Sari Salovaara. Toteuttamista on tukenut Taiteen edistämiskeskus.