Hyppää sisältöön
Kuvataidekurssin opiskelijoita

Ilmoittautuminen

Lukuvuoden 2021 – 2022 kursseille voi ilmoittautua

14.6.2021, kello 9.00 alkaen

  • netissä https://opistopalvelut.fi/kaukametsa/
  • toimistossa ma 2.8.2021 alkaen, Koskikatu 4 B tai
  • puhelimitse 044 7100 214 (ei tekstiviestejä tähän numeroon)
    Ma – ke, klo 12.00 – 16.00. To – pe toimisto on suljettu.

Ilmoittautuminen on sitova.

Opiskelu opistossa

Kaukametsän opisto tarjoaa opetusta kaikille ikä- ja västöryhmille. Osa opetuksesta voidaan tarvittaessa toteuttaa etäopetuksena.

Kurssien alkaminen

Kaukametsän opiston opetusryhmien toiminta aloitetaan kymmenellä (10) opiskelijalla. Eritysryhmien opetus sekä opetus Kajaanin maaseutukylissä voidaan aloittaa kahdeksalla (8) opiskelijalla. Mainitulla opiskelijamäärillä aloittaneet ryhmät jatkavat toimintaansa, vaikka opiskelijamäärä vähenee kurssin aikana. Poikkeuksista ilmoitetaan kurssin yhteydessä. Kurssin peruuntumisesta ilmoitetaan puhelimitse tai tekstiviestillä. Kurssien alkamisesta ei ilmoiteta erikseen.

Kurssimaksut ja materiaalimaksut

Lukuvuoden kestävien kurssien kurssimaksu koskee koko lukuvuotta. Kurssimaksu laskutetaan kokonaisuudessaan syyslukukauden alussa. Kurssimaksu mainitaan jokaisen kurssin kohdalla. Sitovaan ilmoittautumiseen perustuva lasku lähetetään kotiosoitteeseen (alle 18-vuotiaiden lasku huoltajalle). Kurssimaksun voi maksaa pankkiin tai Kajaani Infoon, kaupungintalo, Pohjolankatu 13.

Mikäli opiskelu alkaa kesken työkauden, koko kurssimaksu laskutetaan kerralla. Materiaalimaksu laskutetaan kurssimaksun yhteydessä, ellei toisin mainita. Huomautuslaskuun lisätään viiden (5) euron muistutusmaksu. Maksamaton kurssimaksu menee perintään.

Opisto suosittelee kurssimaksun maksamista ilmoittauduttaessa.

Verkkoilmoittautumisessa on suojattu yhteys. Ilmoittautuessaan opiskelija varaa opiskelupaikan ja sitoutuu maksamaan kurssimaksun. Ilmoittautuminen ei ole mahdollista, jos opiskelijalla on maksamattomia kurssimaksuja. Ilmoittautuessa on annettava matkapuhelinnumero ja sähköpostiosoite. Kurssimuutoksista lähetetään tekstiviesti. Kurssipalaute kerätään sähköisesti. Arviointilomake lähetetään opiskelijan sähköpostiosoitteeseen. Kurssimaksu palautetaan, jos kurssi ei toteudu vähäisen osallistujamäärän vuoksi. Kurssimaksun palauttamiseksi ota yhteyttä opiston toimistoon p. 044 7100 214.

Kurssipaikan peruminen

Kurssipaikan voi perua seitsemän (7) arkipäivää ennen kurssin alkamista:

Perumista varten tarvitset ilmoittautumisnumeron ja kurssin numeron/numerot. Kurssimaksun palauttamiseksi ota yhteyttä opiston toimistoon p. 044 7100 214. Kurssipaikan perumista ei voi tehdä opettajalle.

Kurssimaksun voi maksaa netti-ilmoittautumisen yhteydessä.

Ilmoittautumisjärjestelmä ohjaa sinut ilmoittautumisen jälkeen verkkopankkiisi. Kurssimaksun voi maksaa myös pankkikortilla Kajaanin kaupungin infopisteessä Kajaani-Infossa, Pohjolankatu 13. Lasku pitää olla mukana maksettaessa. Kurssimaksusta voidaan lähettää pyydettäessä myös maksulinkki sähköpostiosoitteeseen. Ota tuolloin yhteyttä toimistoon: kaukametsa.opisto@kajaani.fi tai p. 044 710 0214. Kurssimaksun voi jättää myös laskutettavaksi. Kurssimaksu laskutetaan lukukausittain kurssin alettua ennakkoilmoittautumisten perusteella.

Opintosetelialennukseen oikeuttavia S-kirjaimella merkittyjä kursseja ei voi maksaa verkossa. Opintosetelikurssit laskutetaan. Opiskelija voi saada avustuksen vain kerran lukuvuoden aikana.

Työnantajilta saadut etuudet

Luottokunnan VIRIKE -seteleitä, TYKY -kuntoseteleitä tai SMARTUM -liikunta ja kulttuurisetelit

Opintoseteleitä otetaan opistolla vastaan lukukauden alkaessa. Syyskauden setelit on toimitettava opiston toimistoon ke 22.9.2021 ja keväkauden ke 26.1.2022 mennessä. Laskutettuja kurssimaksuja ei voi maksaa toimistoon seteleillä.

Smartum-maksukortti ja e-Passi

Opistolla ei ole maksupäätettä, joten kurssimaksulasku on maksettava Kajaani Infossa, Pohjolankatu 13. Lasku täytyy olla silloin maksettaessa mukana. e-Passilla voit maksaa kurssin ilmoittautumisen yhteydessä.

Työttömien opintoseteli

Työttömien opintoseteliä haetaan sähköisesti ja sitä voi hakea osoitteesta:  Opintosetelin sähköinen hakulomake

Opintoseteli on 50 € arvoinen ja sillä voi maksaa opiston kurssimaksun tai osan kurssimaksusta. Seteleitä jaetaan niin kauan kuin määrärahoja riittää. Seteli lähetetään sähköpostitse hakijalle. Myönnetyn opintosetelin voi toimittaa sähköisesti kaukametsa.opisto@kajaani.fi.

Opintoseteliavustukset

Opiskelija voi saada avustuksen vain kerran lukuvuoden aikana. Opintoseteliavustukseen oikeuttavat kurssit on merkitty S-kirjaimella.

Avustus kohdennetaan eläkeläisille, senioreille, työttömille, maahanmuuttajille, alhaisen pohjakoulutuksen omaaville, oppimisvaikeuksia kokeville henkilöille, joiden edellytykset opiskelun aloittamiseen arvioidaan oppilaitoksen ja opiskelijan yhteistyönä, alle 20-vuotiaat koulutustakuun piirissä olevat nuoret. Alennus myönnetään osittain alennettuna kurssimaksuna. Alennus on kaksikymmentä (20) euroa.

Sisaralennus 

Sisaralennus annetaan lasten ja nuorten taiteen perusopetuksen yleisen oppimäärän kurssimaksusta. Alennus ei koske tarvikemaksuja. Vanhin sisaruksista maksaa täyden maksun ja seuraavat sisarukset maksavat puolet yhden opintoryhmän kurssimaksusta. Sisaruksiksi lasketaan samassa taloudessa asuvat alle 18-vuotiaat lapset. Alennuksen saamiseksi tulee lasten huoltajan olla yhteydessä opiston toimistoon. 

Sisaralennus (20 e) musiikin yksilöopetuksessa voidaan myöntää anomuksesta opiston toimistosta alle 18-vuotiaille samassa taloudessa asuville sisaruksille.

Vakuutukset

Opiskelijat kuuluvat Kajaanin kaupungin vapaaehtoiseen ryhmätapaturmavakuutuksen piiriin, jossa vakuutuskorvaukset henkilöä kohden ovat pienet. Tästä syystä opiskelijoille suositellaan henkilökohtaista tapaturmavakuutusta.Vakuutus on voimassa opinto-ohjelmaan merkittyinä opetuskertoina.

Yksityisyyden suoja

Opisto kunnioittaa opiskelijoiden yksityisyyttä ja tietosuojaa. Henkilötietoja käsitellään EU:n tietosuoja-asetuksen (GDPR) mukaisesti. Opiskelijaksi ilmoittautuessaan opiskelija antaa suostumuksensa henkilötietojensa käsittelyyn ja keräämiseen opintoihinsa liittyvissä asioissa.

Opiskelijoiden tiedot tallentuvat Kaukametsän opiston Hellewi-toiminnanohjausjärjestelmään. Henkilöllä on oikeus saada rekisterinpitäjältä, Kajaanin kaupungin sivistyslautakunnalta / Kaukametsän opistolta vahvistus, käsitelläänkö häntä koskevia henkilötietoja. Rekisterinpitäjän on toimitettava jäljennös käsiteltävistä henkilötiedoista. Kaukametsän opiston yhteyshenkilö on vs. rehtori Tarja Peitsaho.

Henkilötietojen tarkistuspyyntö voidaan tehdä myös henkilökohtaisen käynnin yhteydessä Kajaanin kaupungin infossa (os. Pohjolankatu 13, Kajaani). Rekisteröidyn on aina todistettava henkilöllisyytensä pyyntöä esitettäessään.

Kajaani Info
Kuvakeskus Hynninen
Oppaan takakansi
Kuvattu Kaukametsän opiston kuvataidekurssilta