Hyppää sisältöön

Sulkemiskorvauksen haku mahdollista Kajaanin pienyrityksille

Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymän yhtymähallitus antoi Kajaanin alueella AVI-sulkua vastaavan, tartuntatautilain pykälään 58 g perustuvan sulkumääräyksen ajalle 1.-15.9.2021. Määräys koski kaikkia Kajaanin kaupungin alueella sijaitsevia tartuntatautilain 58 g §:n 4 momentissa tarkoitettuja asiakas-, osallistuja- ja odotustiloja.

Pohjois-Suomen hallinto-oikeus kuitenkin keskeytti päätöksen toimeenpanon 6.9.2021.

Mikro- ja pienyrityksillä on oikeus hakea sulkemiskorvausta Valtiokonttorista siltä ajalta, jonka ne ovat joutuneet pitämään asiakastilansa suljettuina.

Kajaanin mikro- ja pienyritysten osalta sulkemiskausi on 1.-6.9. Sulkemiskorvausta voi hakea Valtiokonttorista paperilomakkeella.

Korvausta on haettava 31.12.2021 mennessä.

Sulkemiskorvaus koskee enintään 49 työntekijää työllistäviä mikro- ja pienyrityksiä. Yritys voi saada sulkemiskorvausta, kun sen toimitilat on suljettu tilapäisesti asiakkailta lain määräyksen tai viranomaisen päätöksen mukaisesti.

Sulkemiskorvaus koskee ravintoloita ja muita ravitsemisyrityksiä sekä esimerkiksi liikunta- ja urheilutiloja, kuntosaleja, kylpylöitä ja sisäleikkipuistoja.

 

Lisätietoja hausta päivitetään Valtiokonttorin verkkosivulle:

https://www.valtiokonttori.fi/palvelut/korvaus-ja-vahinkopalvelut/sulkemiskorvaus/

 

 

Yhteystiedot