Hyppää sisältöön
Vesiväripaletti

Suomen mallin harrastustoimintaan ilmoittautuminen aukeaa

Kajaanin kaupungin liikuntatulosyksikkö on saanut yhdessä Sotkamon kunnan, Suomussalmen kunnan ja Hyrynsalmen kunnan kanssa 138 000 tuhannen euron hankkeeseen 111 000 euron avustuksen Suomen mallin harrastetoiminnan järjestämiseen keväällä 2021.

Suomen mallin tavoitteena on lisätä lasten ja nuorten hyvinvointia. Tarkoituksena on tarjota jokaiselle lapselle ja nuorelle mahdollisuus aidosti mieluisaan ja maksuttomaan harrastukseen koulupäivän yhteydessä ja koulujen tiloissa. Koko Suomen malli perustuu lapsilähtöisyyteen: harrastusten tulee olla lasten itsensä toivomia ja heille parhaiten sopivaan aikaan. Järjestettävät harrastukset perustuvat valtakunnalliseen koululaiskyselyyn, jossa kysyttiin lasten ja nuorten mieluisia harrastustoiveita. Kainuussa suosituimpia harrastuksia olivat muun muassa parkour, kuvataide, lumilautailu ja laskettelu, ruoan valmistus, kuntosali, pelisuunnittelu ja koodaus sekä metsästys.

Harrastukset ovat osallistujille maksuttomia. Suurin osa harrastuksista järjestetään koulupäivien yhteydessä koulujen tiloissa, ja osa harrastuksista niin lähellä kouluja, kuin mahdollista.

Kajaanin harrastuslukujärjestys on nyt julkaistu. Tarjolla on mm. kuntosalia, parkouria, kuvataidetta, käsitöitä, pelisuunnittelua, uintia, keilailua ja mailapelejä. Ohjaajiksi on rekrytoitu paikallisia eri alojen osaajia mm. Kaukametsän opiston sekä paikallisten yhdistysten, urheiluseurojen ja yritysten kautta.

Tutustu Kajaanin harrastuslukujärjestykseen (päivitetty 4.2.): Harrastuslukujärjestys (3)
Lukujärjestystä päivitetään sitä mukaa, kun toiminta varmistuu.

Harrastukset alkavat mahdollisimman pian ja loppuvat viimeistään toukokuussa.

Harrastuksiin ilmoittautuminen on nyt avoinna, ja ilmoittautumisesta on lähetetty ohjeet kouluille jaettavaksi oppilaille ja huoltajille. Ilmoittautua voi osoitteessa Webropolissa.

 

Tarkoituksena on juurruttaa Suomen mallin toiminta pysyväksi osaksi kuntien ja koulujen toimintaa ja rahoitusta toimintaan on jatkossa haettavissa lukukausittain.

Lisätiedot

Aihealueet