Hyppää sisältöön

Lukupiirin kevät 2022

Keväällä lukupiirissä tutustutaan kotimaisten kirjallisuuspalkintojen voittajiin. Lukupiiri kokoontuu pääkirjastolla kerran kuussa keskiviikkoisin klo 17. Tervetuloa!

19.1. Juhani Karila: Pienen hauen pyydystys (2019)

Elina Ylijaako palaa kotiseudulleen Itä-Lappiin saattamaan loppuun sen, mikä on pantu alulle vuosia sitten. Jängillä vaeltaa tieteelle tuntemattomia olioita kuin ammoin käynnistettyjä koneita, joita kukaan ei osaa sammuttaa. Vuosisatoja vanha riivaaja löytää uuden kodin kunnanjohtajasta. Ja lammessa keskellä suota asuu hauki, josta riippuu kaikki. Kirja on voittanut Tähtivaeltaja-palkinnon.

16.2. Olli Jalonen: Taivaanpallo (2018)

Helmikuun lukupiiri on peruttu koronatilanteen vuoksi.

16.3. Eva Frantz: Kahdeksas neito (2018)

Aamuvirkku, reipas talviuimari kastautuu koulun lähellä olevassa avannossa. Vedessä kelluu jotain, ja kun mies alkaa tunnustella tarkemmin, hän saa kauhukseen käteensä tukun hiuksia.  Poliisi Anna Glad saa tehtäväkseen selvittää monisyisen väkivaltarikoksen, jonka ratkaisu piilee osittain aivan erityisen Lucia-kulkueen tapahtumissa vuonna 1986. Kirja on voittanut Vuoden johtolanka -palkinnon.

20.4. Anna-Kaisa Linna-Aho: Paperijoutsen (2019)

Kokematon helsinkiläistyttö Lydia tulee pulaa pakoon sukulaisiin maalle kesällä -43. Täti Gunhild on Korpivuoren matriarkka, joka näkee kaiken. Hänen upseeripoikansa ovat sodassa, ja on tultava toimeen Annan, ei-toivotun morsiamen kanssa. Lydia saa Annan asuintoverikseen, ja tytöt ystävystyvät. Pian upseeripojat ystävineen pääsevät lomalle, ja eläväinen Anna järjestää Lydialle yllätyksen. Kirja on voittanut Tiiliskivi-palkinnon.

18.5. Terhi Kokkonen: Rajamaa (2020)

Karo ja Risto ovat hoitaneet kireää liittoaan Lapin-lomalla. Paluumatkalla he joutuvat auto-onnettomuuteen ja jäävät seudun ainoaan majapaikkaan, Arctic Mirageen, toipumaan. Pysähtyneessä ympäristössä Karo alkaa epäillä omaa muistiaan ja tekee kaikkensa päästäkseen lumen kapaloimasta lomakylästä kotiin. Risto sen sijaan alkaa oudosti viihtyä luksusresortissa ja kieltäytyy lähtemästä. Kirja on voittanut Helsingin Sanomien kirjallisuuspalkinnon.

Aihealueet