Hyppää sisältöön

#Liikukajaanissa -lähiretkeilypäivä vihkii kaupungin uudet ja kunnostetut reitit ja taukopaikat käyttöön ja esittelee paikallisia toimijoita

Kajaanin kaupungin Retkeily- ja maastopyöräilyolosuhteiden parantaminen Kajaanissa -Leader-hankkeen toimenpiteet ovat valmistumassa syksyn aikana ja ovat pääosin valmiita. Hankkeessa rakennettiin ja kunnostettiin Kajaanin kaupungin ylläpitämiä retkeily- ja maastopyöräilyreittejä sekä reittien taukopaikkoja. Nyt hankkeen valmistuttua Kajaanin kaupungin ympäristössä on 32km kaupungin ylläpitämiä retkeily- ja maastopyöräreittejä sekä 25 km pitkä, latupohjiin, puistokäytäviin ja kevyenliikenteenväyliin perustuva viitoitettu kehäreitti eri kaupunginosien välillä. Reitit on opastettu heijastavin viitoin sekä vihreällä nuolisymbolilla maastoon. Uusilla reiteillä tasataan nykyisten kyläyhdistysten ylläpitämien reitistöjen kuormitusta ja parannetaan retkeilijöiden, polkujuoksijoiden ja maastopyöräilijöiden harrastusolosuhteita.

Lähiretkeilypäivänä lauantaina 9.10. kaupunki ja retkeilyn parissa toimivat yhdistykset esittelevät toimintaansa sekä kaupungin että kyläyhdistysten ylläpitämien reittien taukopaikoilla. Reittien käyttöön vihkimiseen voi osallistua joko Kajaanin ladun järjestämällä polkujuoksu- tai maastopyöräretkellä Lohtajan ladun pysäköintipaikalta klo 10 tai osallistumalla somekuvakilpailuun #liikukajaanissa -merkityllä retkeilykuvalla. Pirunvaaralla, Lukkarinnurmella, Aurinkolaavulla, Paljakankallioilla ja Erkin polokulla tarjoillaan makkaraa 50 ensimmäiselle ja esitellään Kaupungin ympäristön reittejä sekä roskatonta retkeilyä.

Lisätietoja Jari Rajala liikuntapalveluvastaava jari.rajala@kajaani.fi, 044 421 4108.

Kartta: Kajaanin ulkoilureitit (PDF)