Hyppää sisältöön

Koronaepidemian kiihtymisvaiheen vaikutukset Kajaanin kaupungin toimintaan

Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymän ja Kainuun kuntien koronaepidemian johto- ja tiedotuskeskus on 26.11.2020 todennut Kainuun siirtyneen koronaepidemian kiihtymisvaiheeseen. Kajaanin kaupunki ottaa käyttöön kiihtymisvaiheen toimenpiteitä.

Etätyö ja kokouskäytännöt

Kajaanin kaupunki noudattaa valtakunnallista etätyösuositusta, jonka mukaan julkisella sektorilla tulee työskennellä etätyössä mahdollisimman laajasti niissä työtehtävissä, joissa se on mahdollista. Henkilöstö siirtyy pääosin etätöihin.

Kokoukset hoidetaan ensisijaisesti etäyhteyksillä ja vältetään kaikenlaisia kokoontumisia.

Kasvosuojainten käyttöä tehostetaan entisestään ja vältetään lähikontakteja.

Kasvosuojainten käyttö

Kasvomaskin tai kokokasvovisiirin käyttöä suositellaan työtehtävissä, joissa lähikontaktia ei voida välttää (ns. vierityö), kuten perusopetuksen ja toisen asteen oppilaitoksessa työskenteleville.

Joukkoliikenteessä ja muissa julkisissa tiloissa, mikäli lähikontaktia ei voida välttää.

Kokoontumisrajoitukset

Kainuussa suositellaan enintään 10 henkilön kokoontumisia sisätiloissa ja kasvosuojainten käyttöä, mikäli turvavälejä ei ole mahdollista säilyttää.

Kajaanissa järjestettävät tapahtumat ja tilaisuudet

Osa suunnitelluista tapahtumista perutaan ja niistä ilmoitetaan muun muassa Kajaanin kaupungin verkkosivuilla ja Facebookissa.

Koulujen juhlatilaisuuksissa, esimerkiksi ylioppilasjuhlissa ovat läsnä vain asianosaiset ja välttämättömät (ei perheenjäseniä). Perhejuhlia suositellaan järjestettäväksi vain lähipiirin kesken ja välttämään matkustamista.

Kansalaisopistojen opetus jatkuu opetuksesta annettujen ohjeiden mukaisesti. Musiikkiopetuksessa tulee noudattaa lähikontakteja ja tartuntariskejä vähentäviä ohjeita.

Perusasteen opetus järjestetään mahdollisimman normaalisti. Toisen asteen opetuksessa käytetään kasvomaskeja.

Kuntien jää- ja urheiluhallit, uimahallit ja kuntosalit ovat avoinna noudattaen kokoontumis- ja tapahtumarajoituksia. Urheilukilpailuja, otteluita, turnauksia yms. voi järjestää, mikäli tosiasiallisesti voidaan noudattaa lähikontakteja vähentäviä ohjeita. Esimerkiksi lähilajeissa (tanssi, kamppailu-urheilu jne.) tulee harjoitella vain saman parin kanssa.

Urheiluharrastuksissa korostetaan lasten liikuntamahdollisuuksien turvaamista. Tämä tarkoittaa vanhempien osallistumisen minimoimista ja kontaktien vähentämistä harrastustoimintaan liittyen. Aikuisten harrasteporukoiden sijaan suositellaan vaihtoehtoisten yksilölajien lajien harjoittamista, (esim. jääkiekon sijaan maastopyöräilyä jne.)

Kajaanin kaupungin johtoryhmä kokoontuu seuraavan kerran maanantaina 30.11.2020 ja tiedottaa asiasta seuraavan kerran ensi viikon alussa tai tilanteen muuttuessa.

Lisätiedot