Hyppää sisältöön
Kuvassa kirjaston lukupiirin kirjat syksylle 2022

Kirjaston lukupiiri syksyllä 2022

Kajaanin kaupunginkirjaston lukupiiri kokoontuu pääkirjastolla kerran kuussa keskiviikkoisin klo 17.00.

Lukupiiri on avoin kaikille kirjallisuuden ystäville. Mukaan voi tulla missä vaiheessa vain, kirjan lukeminen ei ole pakollista. Tule keskustelemaan tai ihan vain kuuntelemaan mitä muut ovat kirjasta ajatelleet.

Syksyllä 2022 luetaan ulkomaalaisten kirjallisuuspalkintojen voittajakirjoja.

14.9. Paul Harding: Kilkuttajat (2021)

Kellonkorjaaja George tekee kuolemaa olohuoneessaan sukulaistensa ympäröimänä. Tajunnan rajamailla häilyessään George palaa muistoissaan köyhään lapsuuteensa ja ajan kuluessa muistoihin punoutuvat myös hänen isänsä ja isoisänsä tarinat. Kilkuttajat on sukupolviromaani rakkaudesta, menetyksestä, ajasta ja luonnon kauneudesta. Kirja voitti Pulitzer-palkinnon vuonna 2010.

12.10. Kazuo Ishiguro: Pitkän päivän ilta (2017)

On kesä 1956. Ikääntyvä hovimestari Stevens on lähtenyt autolla kuuden päivän lomamatkalle Länsi-Englantiin. Matkallaan hän uppoaa muistoihin ja mietteisiin. Takana on pitkä, kunniakas ura lordi Darlingtonin palveluksessa, mutta nyt kun kartanoa isännöi amerikkalainen liikemies, kaikki on toisin. Stevensin mieltä askarruttaa myös ystävyys taloudenhoitajaan, miss Kentoniin, jota hän aikoo matkallaan käydä katsomassa. Ishiguro voitti kirjallisuuden Nobelin vuonna 2017.

16.11. Douglas Stuart: Shuggie Bain (2022)

Shuggie Bain on pieni poika, joka asuu perheensä kanssa 1980-luvun rähjäisessä Glasgowissa. Äiti Agnes unelmoi keskiluokkaisesta elämästä ja koittaa ylläpitää kulissia kaikin keinoin. Todellisuudessa kaikki rahat kuluvat alkoholiin, isommat sisarukset lähtevät, ja lopulta vain pienen pojan rakkaus pysyy. Riipaiseva tarina pienen pojan loppumattomasta toivosta parantaa alkoholistiäiti rakastamalla tätä ehdoitta. Booker-palkinnon voittaja vuodelta 2020.

14.12. Selja Ahava: Taivaalta tippuvat asiat (2015)

Pienen Saara-tytön äiti kuolee jäätyään lentokoneesta pudonneen jäälohkareen alle. Lotossa kahdesti jättipotin voittanut Annu-täti aloittaa kirjeenvaihdon useista salamaniskuista selvinneen skottilaisen kalastajan Hamish MacKayn kanssa. Kaikki kolme ovat joutuneet epätodennäköisiin tilanteisiin, jonka vuoksi he etsivät selitystä elämälleen. Euroopan unionin kirjallisuuspalkinnon voittaja vuonna 2016.

Tammikuussa 2023  käsitellään Neustadt-palkinnon voittajan Paavo Haavikon kirjaa Yksityisiä asioita (1960).

Aihealueet