Hyppää sisältöön

Kirjaston lukupiiri syksy 2023

Kajaanin kaupunginkirjaston lukupiiri kokoontuu pääkirjastolla kerran kuussa keskiviikkoisin klo 17.00.

Lukupiiri on avoin kaikille kirjallisuuden ystäville. Mukaan voi tulla missä vaiheessa vain, kirjan lukeminen ei ole pakollista. Tule keskustelemaan tai ihan vain kuuntelemaan mitä muut ovat kirjasta ajatelleet.

Syksyllä 2023 käydään läpi ihmisen elämänkaari kirjallisuuden kautta.

13.9. Emma Donoghue: Huone (2012)

Viisivuotias Jack asuu lukitussa huoneessa äitinsä kanssa. Äiti on kidnapattu seitsemän vuotta sitten ja on siitä lähtien ollut väkivaltaisen miehen vankina pihavajassa, jossa on tarjolla vain rajallinen määrä ruokaa ja tarvikkeita. Äiti on kuitenkin onnistunut rakentamaan pojalleen täyteläisen elämän, josta ei puutu virikkeitä eikä rakkautta. Lapsen äänellä kerrottu tarina on järkyttävästä aiheestaan huolimatta toiveikas, hauska ja elämänmyönteinen.

11.10. Sally Rooney: Keskusteluja ystävien kesken (2019)

Yliopistossa opiskelevat Frances ja Bobbi liikkuvat erottamattomana kaksikkona Dublinin kirjallisten piirien laitamilla. Bobbi hurmaa ihmiset, Frances tekee heistä viiltäviä huomioita. Juhlissa he tutustuvat kuuluisaan valokuvaajaan Melissaan ja tämän puolisoon. Tuttavuus syvenee neliödraamaksi, jonka seuraukset uhkaavat Francesin koko elämän perustaa. Palkittu irlantilaisromaani tavoittaa kivuliaan osuvasti lahjakkaiden nuorten aikuisten elämänpiirin.

15.11. John William: Stoner (2022)

William Stoner kasvaa maalaistalon poikana Yhdysvaltojen Keskilännessä, pääsee opiskelemaan ja löytää alan, joka kiehtoo häntä: englannin kielen ja kirjallisuuden. Stoner menestyy opinnoissaan, valmistuu maisteriksi ja saa opettajan viranyliopistolta. Hän menee naimisiin, saa lapsen ja opettaa vuosikymmenten ajan, mutta elämä tuottaa vain pettymyksiä. Vuonna 1965 ilmestynyt kirja sai uuden nosteen vuonna 2006, jonka jälkeen kriitikot kautta maailman ovat ylistäneet kirjaa. Stoner sai myös vuoden 2013 Waterstone Book of the Year -palkinnon.

13.12. Domenico Starnone: Kepponen (2015)

Daniele Mallarico on kuvittaja, joka pelkää jo piirtäneensä parhaimmat työnsä. Hän asuu yksin Milanossa ja työskentelee vimmaisesti näyttääkseen vielä olevansa entisen veroinen. Kun hänen tyttärensä pyytää häntä Napoliin hoitamaan nelivuotiaasta Mario-poikaa muutamaksi päiväksi, Daniele suostuu vastahakoisesti. Isoisän ja pojanpojan kohtaaminen ei mene ihan odotetusti ja asunnosta tulee näyttämö kaksintaistelulle, jossa vastakkain on kaksi miestä – seitsemänkymppinen Daniele ja nelivuotias Mario.

Aihealueet