Hyppää sisältöön

Kaukaveden uintikerhot alkavat 31.8. – ilmoittaudu 17.8. alkaen

Syksyn ensimmäiset uintikerhot käynnistyvät tiistaina 31.8. Kerhot pidetään tiistai-iltaisin ja ne kestävät 7 viikkoa (31.8.–12.10.2021).

Kerhojen ilmoittautuminen alkaa tiistaina 17.8. klo 18:00. 

 

Alkeisryhmä klo 17:15–18:15 (ilmoittaudu)

Lapsille, jotka harjoittelevat veteen totuttautumista ja uinnin alkeita. Uimakoulussa harjoitellaan leikkien kautta kastautumista, kelluntaa ja uinnin alkeita lapsien ehdoilla.
Pääsyvaatimukset: 100 cm pituus, itsenäinen tulo altaaseen
Osaamistavoitteet: liikkuminen selin ja päin apuvälineen avulla, liuku apuvälineen avulla, esineen sukellus vyötärönsyvyydestä, hyppy rinnansyvyiseen veteen

 

Alkeis 2-ryhmä klo 18:20–19:20 (ilmoittaudu)

Syksyn 2021 uutuus! Alkeis 2-ryhmä jatkaa siitä, mihin alkeisryhmä jää. Ryhmä sopii niille lapsille, jotka taitavat jo selin- ja päin uinnin apuvälineellä, ja osaavat sukeltaa esineen vyötärönsyvyydestä. Tavoitteena on perusuimataito (10 metriä ilman apuvälinettä)
Pääsyvaatimukset: 100 cm pituus, lapsi on tuttu veden kanssa, liikkuu selin ja päin apuvälineellä ja sukeltaa esineen vyötärönsyvyydestä
Osaamistavoitteet: alkeisuinti selin ja päin 10 metriä ilman apuvälinettä (alkeisuimataito), liuku ilman apuvälinettä, esineen sukellus rinnansyvyydestä, itsenäinen hyppy uintisyvyiseen veteen

Uimakouluryhmiä uudistetaan tulevalle kaudelle

Perinteisten alkeis- ja jatkoryhmien rinnalle on kokeiluluontoisesti otettu ohjelmistoon myös alkeis 2-ryhmä. Alkeis 2-ryhmä asettuu taitovaatimuksiltaan ja osaamistavoitteiltaan alkeis- ja jatkoryhmän väliin.

”Harppaus alkeisryhmästä suoraan jatkoryhmään tuntui olevan monelle lapselle kovin suuri. Alkeisryhmässä opitut taidot eivät ihan vielä yltäneet jatkoryhmän pääsyvaatimuksiin, ja ryhmien tasoerot olivatkin toisinaan hyvin suuret. Uudella tasoryhmällä pyrimme tarjoamaan kaikille osallistujille omaa tasoaan vastaavia haasteita ja sitä myötä myös mielekkäämmän uintikokemuksen”, sanoo Kajaanin liikuntapalveluvastaava Jari Rajala. Mikään ryhmä ei poistu kokonaan, mutta niitä järjestetään jaksotetusti: tutustu Kaukaveden vuoden 2021–2022 uimakouluaikatauluun (PDF). Syksyn seuraavat uimakoulut järjestetään syyslomalla (vko 42) ja sen jälkeen 26.10.–7.12.

Lisätietoja