Hyppää sisältöön

Karaoke Laulajat -videoteos käsittelee musiikin tärkeyttä ja vaikutusta hyvinvoinnille

Karaoke Laulajat on Heidi Kilpeläisen videoteos karaokelauluesityksistä Ravintola Jussilassa, Kajaanissa. Kutsu oli avoin kaikille ravintolassa kävijöille. Itse laulusuoritus ei ollut pääasia, vaan se mikä suhde laulajalla on kyseiseen lauluun, ja laulamiseen yleensä.

Teos, joka on äänetön mutta tekstitetty, avautuu katsojalle laulajien kanssa tehtyjen haastattelujen kautta. Haastattelujen sisältö koostuu muun muassa musiikin tärkeydestä, sekä suurista elämään ja hyvinvointiin liittyvistä teemoista.

Videoteos on nähtävissä Kajaanin pääkirjaston toisessa kerroksessa 22.5.-5.6.2024 kirjaston aukioloaikoina. Projektia on tukenut Skr Kainuun rahasto.

Heidi Kilpeläinen tutkii monialaisessa työskentelyssään muun muassa musiikin ja kuvataiteiden risteyskohtia. Myös vuorovaikutuksellisuus on hänen teoksissaan usein keskeisenä teemana. Kilpeläisen työskentelytapa ja tekniikat ovat kaikenkattavia ja monimuotoisia. Kollektiivisen muistin läpäisevät muinaiset myyttiset muodot, sukupolvia ylittävät traumat, luontoyhteyden vahvistaminen sekä transformaatio alkemistisena prosessina – ovat tärkeitä inspiraation lähteitä.

Tervetuloa!

Aihealueet