Hyppää sisältöön

Harrastaminen Suomen mallin ilmoittautuminen aukeaa ensi viikolla

Harrastuslukujärjestys Suomen mallin harrastuksista julkaistaan ensi viikolla, jolloin myös harrastuksiin ilmoittautuminen alkaa. Lukujärjestys ja ilmoittautuminen julkaistaan sekä Wilma-palvelussa että kajaani.fi-sivustolla. Tiedotamme erikseen ilmoittautumisten alkamisesta. Paikkoja on rajoitetusti, niin seurailethan tiedotusta ahkerasti ensi viikolla.

Mikä Suomen malli?

Kajaanin kaupunki on saanut yhdessä Sotkamon, Suomussalmen, Hyrynsalmen, Puolangan, Paltamon ja Ristijärven kunnan kanssa 456 000 euron hankkeeseen 380 000 euron avustuksen Suomen mallin harrastustoiminnan järjestämiseen lukuvuodeksi 2021–2022. Lukuvuotena järjestetään Kainuun kunnissa yhteensä 181 harrastusta.

Suomen mallin tavoitteena on lisätä lasten ja nuorten hyvinvointia. Tarkoituksena on tarjota jokaiselle lapselle ja nuorelle mahdollisuus aidosti mieluisaan ja maksuttomaan harrastukseen koulupäivän yhteydessä, koulujen tiloissa. Koko Suomen malli perustuu lapsilähtöisyyteen: harrastusten tulee olla lasten itsensä toivomia ja heille parhaiten sopivaan aikaan. Järjestettävät harrastukset perustuvat valtakunnalliseen koululaiskyselyyn, jossa kysyttiin lasten ja nuorten mieluisia harrastustoiveita. Kainuussa suosituimpia harrastuksia olivat muun muassa parkour, kuvataide, lumilautailu ja laskettelu, ruoan valmistus, kuntosali, pelisuunnittelu ja koodaus sekä metsästys. Mahdollisuus on päästä harrastamaan myös mm. Mailapelejä, tanssia, koripalloa, ilmaisutaitoja ja monen lajin liikuntakerhoa.

Lisää Suomen mallista ja koululaiskyselyn tuloksista voit lukea osoitteista https://harrastamisensuomenmalli.fi/ ja https://minedu.fi/suomen-malli

Harrastukset alkavat joustavasti syyskuussa ja loppuvat viimeistään toukokuussa. Syyslomalla (vko 42) ja hiihtolomalla (vko 10) harrastuksia ei järjestetä. Toiminta tapahtuu koulupäivien yhteydessä koulujen tiloissa tai niiden välittömässä läheisyydessä. Osa harrastuksista vaatii tietyt olosuhteet, minkä takia ne järjestetään muissa tiloissa ja kulkeminen tapahtuu omaehtoisesti. Harrastukset ovat osallistujille maksuttomia ja osallistujat ovat vakuutettu tapaturmavakuutuksella toiminnan aikana.

Harrastuksissa noudatetaan voimassa olevia koronarajoituksia ja ohjaajia on ohjeistettu toiminnan turvalliseen järjestämiseen.

Lisätietoja