Hyppää sisältöön

Ärjänsaari – paratiisisaari Oulujärvellä

Ärjänsaari tarjoaa mahdollisuuden hienoihin luonnon sääesityksiin saaren korkeilta hiekkaterasseilta. Paahtava aurinko, kumeasti jyrisevä ukkonen ja lempeä kesätuuli ovat aitoja paratiisisaaren elämyksiä. Pitkät hiekkarannat ja korkeat hiekkatörmät tarjoavat puitteet monenlaisiin ranta-aktiviteetteihin.

Tutustu Ärjänsaareen

Ärjänsaaren video Ohita upotus: Ärjänsaaren video

Kajaanin alueen syyslomavinkit

Vaihda vapaalle ja tule viikonlopuksi Kajaani-Oulujärvelle!

Luontokohteita, kulttuuria tai muuta touhua – valitse vaikka yksi jokaista ja vietä kiva viikonloppu yhdessä puolison, ystävien tai perheen kanssa. Kulttuurista ja luonnosta rentoutuneena suunnataan nauttimaan kahvila- ja ravintolatarjonnasta ja lopuksi tietysti hyville yöunille.

Katso syyslomavinkit

Käyntikohteet

Kajaanilaisen kulttuurin juuret ovat syvällä menneisyydessä. Kaupungin kehitystä ovat olleet edistämässä monet maamme historiaa värittäneet merkkihenkilöt mm. Elias Lönnrot, Eino Leino ja presidentti Urho Kekkonen.

Kajaani on tunnettu korkeatasoisesta kulttuuristaan; kaupunginteatteri toimii alueteatterina ja Kaukametsä on kaupungin kulttuuri- ja musiikkielämän keskus.

Keskustasta matkailija löytää lisäksi muita merkittäviä käyntikohteita, joista mielenkiintoisimpia ovat kirkot, museot, vanha Raatihuone, julkiset veistokset ja muistomerkit.

> Lataa puhelimeesi maksuton Kajaani -mobiilisovellus!

Katso lisää käyntikohteita Visit Kajaani -verkkosivulta

Kulttuuri

Kajaani tarjoaa monipuolista kulttuuritarjontaa niin aikuisille kuin lapsillekin. Kaupungin vireä kulttuurielämä ja eri kulttuurilaitokset tarjoavat palveluitaan kulttuurinälkäisille.  Puhdas luonto sekä runsas ympärivuotinen  tapahtumatarjonta tuovat oman lisän viihtymiseen.

Katso lisää kulttuuritarjonnasta Visit Kajaani -verkkosivustolta

Liikunta

Neljä selkeää vuodenaikaa luovat edellytykset kokea vaihtelevia elämyksiä. Kaupungista löytyy jokaiseen makuun mukavaa ja mielenkiintoista tekemistä kaikkina vuoden aikoina.  Kaupunki tarjoaa erinomaiset puitteet liikunnan harrastamiseen niin sisällä kuin ulkona. Aktiviteetteja löytyy kalastuksesta golfiin, marjastuksesta veneilyyn , yleisurheilusta palloilulajeihin.

Koko Oulujärven alueen ainutlaatuinen tunnelma tarjoaa monipuolisia luontoelämyksiä ja Vuokatti vapaa-ajanviettopalveluineen on vain puolen tunnin ajomatkan päässä kaupungista, tuoden oman lisänsä tähän tarjontaan.

Tutustu myös Kajaani retkeily- ja pyöräilykohteisiin

Lue lisää luonto- ja liikuntakohteista Visit Kajaani -verkkosivustolta

Majoitus

Kajaanista löytyy hotelli- sekä  mökkimajoitusta moneen makuun. Hotellimajoitusta on tarjolla ydinkeskustassa ja lyhyen ajomatkan päässä keskustan vilskeestä.

Lähimmät mökkimajoituskohteet löytyvät 10 kilometrin päässä Kajaanin keskustasta.

Katso lisää majoituskohteita Visit Kajaani -verkkosivustolta

Ravintolat ja kahvilat

Kajaanin ravintola- ja ruokailutarjonta on kattava miellyttämään vaativammankin herkkusuun toiveita.  Vaihtoehtoja löytyy kainuulaisesta ja perinteisistä suomalaisista ruokalajeista myös kansainvälisiin makunautintoihin, pizzerioista aina kiinalaisen keittiön erikoisuuksiin.

Miellyttäviä pikkukahviloita on eri puolilla kaupunkia, joista jokainen varmasti löytää mieleisensä. Monet yritykset järjestävät myös tarvittaessa erilaisia juhlapalveluja tiloineen ja tarjoiluineen.

Pubit ja baarit, joista monet tarjoavat  myös livemusiikkia, sekä yökerhot, viihdyttävät aina aamuyön tunneille asti.

Tutustu kahvila- ja ravintolatarjontaan Visit Kajaani -verkkosivustolla

Ostokset

Kajaanista löydät monipuoliset palvelut ja ihanat ostokset arkeen ja juhlaan. Suuremmat marketit sijaitsevat keskustassa tai vain muutaman minuutin ajomatkan päässä, joihin pääset myös kävellen tai pyöräillen: Kasarminkatu, Kauppapuisto ja Petäisenniska. Kompaktin kokoisessa kaupungissa on tallella vielä vanhan ajan kauppiashenkeä, josta löydät myös moderneja trendejä paikallisuutta unohtamatta.

Kajaanin ydinkeskusta saa uutta ilmettä ja vetovoimaa keväällä 2021 valmistuvasta Raatikeskuksesta. Muotia, päivittäistavaroita, asuinhuoneistoja, ravintola- ja terveyspalveluja sisältävä Raatikeskus jatkaa Kauppakadun perinteikästä rakennuslinjaa.

Katso lisää ostosmahdollisuuksista täällä.

Katso alueen ostopaikat Visit Kajaani -verkkosivustolta

Tapahtumat

Ohita upotus

Matkailuneuvonta

Asiakaspalvelupiste Kajaani Info kaupungintalolla toimii kaupunkilaisten ja matkailijoiden opastajana.