Hyppää sisältöön

Käyntikohteet

Kajaanilaisen kulttuurin juuret ovat syvällä menneisyydessä. Kaupungin kehitystä ovat olleet edistämässä monet maamme historiaa värittäneet merkkihenkilöt mm. Elias Lönnrot, Eino Leino ja presidentti Urho Kekkonen.

Kajaani on tunnettu korkeatasoisesta kulttuuristaan; kaupunginteatteri toimii alueteatterina ja Kaukametsä on kaupungin kulttuuri- ja musiikkielämän keskus.

Keskustasta matkailija löytää lisäksi muita merkittäviä käyntikohteita, joista mielenkiintoisimpia ovat kirkot, museot, vanha Raatihuone, julkiset veistokset ja muistomerkit.

Katso lisää käyntikohteita visitkajaani.fi-sivulta

Kulttuuri

Kajaani tarjoaa monipuolista kulttuuritarjontaa niin aikuisille kuin lapsillekin. Kaupungin vireä kulttuurielämä ja eri kulttuurilaitokset tarjoavat palveluitaan kulttuurinälkäisille.  Puhdas luonto sekä runsas ympärivuotinen  tapahtumatarjonta tuovat oman lisän viihtymiseen.

Katso lisää kulttuurista visitkajaani.fi-sivulta

Liikunta

Neljä selkeää vuodenaikaa luovat edellytykset kokea vaihtelevia elämyksiä. Kaupungista löytyy jokaiseen makuun mukavaa ja mielenkiintoista tekemistä kaikkina vuoden aikoina.  Kaupunki tarjoaa erinomaiset puitteet liikunnan harrastamiseen niin sisällä kuin ulkona. Aktiviteetteja löytyy kalastuksesta golfiin, marjastuksesta veneilyyn , yleisurheilusta palloilulajeihin.   Koko Oulujärven alueen ainutlaatuinen tunnelma tarjoaa monipuolisia luontoelämyksiä ja Vuokatti vapaa-ajanviettopalveluineen on vain ½ tunnin ajomatkan päässä kaupungista, tuoden oman lisänsä tähän tarjontaan.

Katso lisää liikunta-sivulta
Luonto ja liikuntakohteita löytyy niin läheltä kuin kaukaakin.

Majoitus

Kajaanista löytyy hotelli- sekä  mökkimajoitusta moneen makuun.
Hotellimajoitusta on tarjolla ydinkeskustassa ja lyhyen ajomatkan päässä keskustan vilskeestä.

Lähimmät mökkimajoituskohteet löytyvät 10 kilometrin päässä Kajaanin keskustasta.

Katso lisää majoitusvaihtoehdoista visitkajaani.fi-sivulta

Ravintolat ja kahvilat

Kajaanin ravintola- ja ruokailutarjonta on kattava miellyttämään vaativammankin herkkusuun toiveita.  Vaihtoehtoja löytyy kainuulaisesta ja perinteisistä suomalaisista ruokalajeista myös kansainvälisiin makunautintoihin, pizzerioista aina kiinalaisen keittiön erikoisuuksiin.

Miellyttäviä pikkukahviloita on eri puolilla kaupunkia, joista jokainen varmasti löytää mieleisensä. Monet yritykset järjestävät myös tarvittaessa erilaisia juhlapalveluja tiloineen ja tarjoiluineen.

Pubit ja baarit, joista monet tarjoavat  myös livemusiikkia, sekä yökerhot, viihdyttävät aina aamuyön tunneille asti.

Katso lisää ravintoloista ja kahviloista visitkajaani.fi-sivulta

Ostokset

Liikkeissä ja tavarataloissa asiakas saa ystävällisen palvelun mahdollisesti kainuulaisella murteella höystettynä.  Kaupoista löytyy tuotteita ja valikoimaa jokaiseen tarpeeseen.  Paikallinen käsityökeskus,  Kainuun Pirtti, on linnanraunioiden kupeessa, ja sieltä löytyy kainuulaisen käsityön lisäksi myös muita lahjatavaratuotteita. Keskustassa on  Pekka Heikkisen leipomo, josta voi ostaa Suomen parasta puu-uunileipää ja jäädä samalla nauttimaan leppoisasta kahvihetkestä.

Katso lisää ostosmahdollisuuksista täällä.

Matkailuneuvonta

Asiakaspalvelupiste Kajaani Info kaupungintalolla toimii kaupunkilaisten ja matkailijoiden opastajana.