Hyppää sisältöön

Käyntikohteet

Kajaanilaisen kulttuurin juuret ovat syvällä menneisyydessä. Kaupungin kehitystä ovat olleet edistämässä monet maamme historiaa värittäneet merkkihenkilöt mm. Elias Lönnrot, Eino Leino ja presidentti Urho Kekkonen.

Kajaani on tunnettu korkeatasoisesta kulttuuristaan; kaupunginteatteri toimii alueteatterina ja Kaukametsä on kaupungin kulttuuri- ja musiikkielämän keskus.

Keskustasta matkailija löytää lisäksi muita merkittäviä käyntikohteita, joista mielenkiintoisimpia ovat kirkot, museot, vanha Raatihuone, julkiset veistokset ja muistomerkit.

Katso lisää käyntikohteita visitkajaani.fi-sivulta

Lataa maksuton Kajaani -mobiilisovellus!

Kulttuuri

Kajaani tarjoaa monipuolista kulttuuritarjontaa niin aikuisille kuin lapsillekin. Kaupungin vireä kulttuurielämä ja eri kulttuurilaitokset tarjoavat palveluitaan kulttuurinälkäisille.  Puhdas luonto sekä runsas ympärivuotinen  tapahtumatarjonta tuovat oman lisän viihtymiseen.

Katso lisää kulttuurista visitkajaani.fi-sivulta

Liikunta

Neljä selkeää vuodenaikaa luovat edellytykset kokea vaihtelevia elämyksiä. Kaupungista löytyy jokaiseen makuun mukavaa ja mielenkiintoista tekemistä kaikkina vuoden aikoina.  Kaupunki tarjoaa erinomaiset puitteet liikunnan harrastamiseen niin sisällä kuin ulkona. Aktiviteetteja löytyy kalastuksesta golfiin, marjastuksesta veneilyyn , yleisurheilusta palloilulajeihin.

Koko Oulujärven alueen ainutlaatuinen tunnelma tarjoaa monipuolisia luontoelämyksiä ja Vuokatti vapaa-ajanviettopalveluineen on vain ½ tunnin ajomatkan päässä kaupungista, tuoden oman lisänsä tähän tarjontaan.

Katso lisää liikunta-sivulta
Luonto ja liikuntakohteita löytyy niin läheltä kuin kaukaakin.

Majoitus

Kajaanista löytyy hotelli- sekä  mökkimajoitusta moneen makuun.
Hotellimajoitusta on tarjolla ydinkeskustassa ja lyhyen ajomatkan päässä keskustan vilskeestä.

Lähimmät mökkimajoituskohteet löytyvät 10 kilometrin päässä Kajaanin keskustasta.

Katso lisää majoitusvaihtoehdoista visitkajaani.fi-sivulta

Ravintolat ja kahvilat

Kajaanin ravintola- ja ruokailutarjonta on kattava miellyttämään vaativammankin herkkusuun toiveita.  Vaihtoehtoja löytyy kainuulaisesta ja perinteisistä suomalaisista ruokalajeista myös kansainvälisiin makunautintoihin, pizzerioista aina kiinalaisen keittiön erikoisuuksiin.

Miellyttäviä pikkukahviloita on eri puolilla kaupunkia, joista jokainen varmasti löytää mieleisensä. Monet yritykset järjestävät myös tarvittaessa erilaisia juhlapalveluja tiloineen ja tarjoiluineen.

Pubit ja baarit, joista monet tarjoavat  myös livemusiikkia, sekä yökerhot, viihdyttävät aina aamuyön tunneille asti.

Katso lisää ravintoloista ja kahviloista visitkajaani.fi-sivulta

Ostokset

Kajaanista löydät monipuoliset palvelut ja ihanat ostokset arkeen ja juhlaan. Suuremmat marketit sijaitsevat keskustassa tai vain muutaman minuutin ajomatkan päässä, joihin pääset myös kävellen tai pyöräillen: Kasarminkatu, Kauppapuisto ja Petäisenniska. Kompaktin kokoisessa kaupungissa on tallella vielä vanhan ajan kauppiashenkeä, josta löydät myös moderneja trendejä paikallisuutta unohtamatta.

Kajaanin ydinkeskusta saa uutta ilmettä ja vetovoimaa keväällä 2021 valmistuvasta Raatikeskuksesta. Muotia, päivittäistavaroita, asuinhuoneistoja, ravintola- ja terveyspalveluja sisältävä Raatikeskus jatkaa Kauppakadun perinteikästä rakennuslinjaa.

Katso lisää ostosmahdollisuuksista täällä.

Tapahtumat

Ohita upotus

Matkailuneuvonta

Asiakaspalvelupiste Kajaani Info kaupungintalolla toimii kaupunkilaisten ja matkailijoiden opastajana.