Hyppää sisältöön

Suomen malli Kainuussa

Kajaanin kaupungin liikuntatulosyksikkö on saanut yhdessä Sotkamon kunnan, Suomussalmen kunnan ja Hyrynsalmen kunnan kanssa 111 000 euron avustuksen Suomen mallin harrastetoiminnan järjestämiseen keväällä 2021.

Suomen mallin tavoitteena on lisätä lasten ja nuorten hyvinvointia. Tarkoituksena on tarjota jokaiselle lapselle ja nuorelle mahdollisuus aidosti mieluisaan ja maksuttomaan harrastukseen koulupäivän yhteydessä ja koulujen tiloissa. Koko Suomen malli perustuu lapsilähtöisyyteen: harrastusten tulee olla lasten itsensä toivomia ja heille parhaiten sopivaan aikaan. Järjestettävät harrastukset perustuvat valtakunnalliseen koululaiskyselyyn, jossa kysyttiin lasten ja nuorten mieluisia harrastustoiveita. Kainuussa suosituimpia harrastuksia olivat muun muassa parkour, kuvataide, lumilautailu ja laskettelu, ruoan valmistus, kuntosali, pelisuunnittelu ja koodaus sekä metsästys.

Lue lisää Suomen mallista ja koululaiskyselyn tuloksista.

Tarkoitus on juurruttaa malli pysyväksi osaksi kuntien harrastuskenttää, ja jatkossa avustus toiminnan järjestämiseen on haettavissa keväisin.

Lisätietoja