Hyppää sisältöön
Pääkirjaston lastenosaston hevonen

Lapset ja nuoret

Lasten- ja nuortenosastolla voi lainaamisen lisäksi viettää aikaa, tavata kavereita ja pelata kirjaston lautapelejä.

Koululuokkien opettajat voivat sopia luokkavierailuista ottamalla yhteyttä kirjastoonsa. Kirjastopolku on tavoitteellinen suunnitelma kirjastonkäytön opetuksesta eri luokka-asteille. Kirjastopolulle on koottu kirjavinkkejä sekä eri kirjastojen lukudiplomeita.

Mene Kirjastopolulle

Kirjastokortin saamiseksi alle 15-vuotiaalle tarvitaan huoltajan kirjallinen suostumus ja huoltajan henkilötunnus taltiointioikeuksin. Voit ladata tältä sivulta pdf-lomakkeen tulostettavaksi ja täytettäväksi ennakkoon.

Kallen ja Keijon kirjastoluokat

Animaatiovideolla esitellään yleistä kirjastoluokitusta. Ohita upotus

Kirjastokaistan verkkosivuilta löytyy kirjallisuusaiheisia videoita sekä lapsille että nuorille.

Videoita lapsille Kirjastokaistalla

Videoita nuorille Kirjastokaistalla

Lasten ja nuorten kirjahyllyt on koottu Sivupiiriin. Verkkoivuilta löytyy omat hyllyt diplomikirjoille, lastenkirjoille ja nuortenkirjoille. Kirjahyllyistä löytyy kirjasuosituksia esimerkiksi eri teemoihin liittyen ja eri luokka-asteille koottuna.

Lasten ja nuorten kirjahyllyt Sivupiirissä

Lukemo-portaali esittelee lasten- ja nuortenkirjauutuudet ja kokoaa tietoa lasten- ja nuortenkirjallisuudesta. Lukemoa ylläpitää Lastenkirjainstituutti.

Mene Lukemo-portaaliin

Eväitä opiskeluun –sivustolta löydät apua tiedonhakuun ja neuvoja luotettavan tiedon lähteille. Sivuston ylläpidosta vastaa Oulun kaupunginkirjasto.

Mene Eväitä opiskeluun -sivustolle