Hyppää sisältöön

Aineistonkeruu huussiaiheiseen näyttelyyn

Huussi, hyysi, makki, pikkula, käymälä… tuon helpotuksen tuovan rakennuksen monet nimet. Millä nimellä sinä kutsut huussia? Millaisia ovat huussimuistosi? Ovatko muistosi täynnä romanttisia ajan kultaamia elementtejä vai onko huussin käyttö ollut pakollinen, jopa inhottava osa arkeasi?

Jaa muistosi Kainuun Museon kanssa, olivatpa ne millaisia tahansa.

Kainuun Museo järjestää keruun huussiin liittyvistä muistoista ja kuvista. Keruun avulla toivotaan kartuttavan erityisesti kainuulaisten muistoja ja kuvia huusseista. Kuulemme mielellämme erilaisia kokemuksia, tunteita, sattumuksia ja tarinoita, mitä huussiin, huussissa käyntiin, huussin käyttöön, sijaintiin ja sisustukseen liittyy. Huussikeruun tarkoituksena on kerätä materiaalia Kainuun Museon huussiaiheiseen näyttelyyn vuodelle 2023, mutta samalla tallentaa myös muistoja ja kuvia Kainuun Museon arkistoihin tuleville sukupolville.

 

Kuinka voit osallistua Kainuun Museon huussikeräykseen:

1. Osallistu keräykseen nettilomakkeen avulla osoitteessa: https://link.webropolsurveys.com/S/36550F981A1908C5

(linkki avaa kyselylomakkeen)

tai

2. Tuo muistosi ja kuvasi Kainuun Museon asiakaspalvelupisteeseen museon aukioloaikoina. Valmistaudu samalla määrittelemään lomakkeen avulla, kuinka jakamaasi aineistoa saa käyttää.

tai

3. Postita muistosi ja kuvasi Kainuun Museolle osoitteeseen Huussimuistot/Kainuun Museo, Asemakatu 4, 87100 KAJAANI. Tässä tapauksessa huolehdithan, että sinulla on oikeudet lähettämiisi kuviin ja kuvissasi on kuvaustiedot. Lisäksi sinun tulee antaa kirjallinen suostumuksesi kuvien ja muistojen käyttöön näyttelyissä sekä lupa tallentaa aineisto Kainuun Museon arkistoihin. Laita lähetyksen mukaan myös yhteystietosi. Anna kuvatiedot, lupatiedot ja yhteystietosi alla olevien esimerkkien tapaan.

Esimerkki kuvatiedoista:

Suvun mökin huussi Suomussalmella vuonna 1988. Kuvaaja: Essi Esimerkki.

Esimerkki lupatiedoista:

Annan luvan käyttää lähettämiäni kuvia ja muistoja näyttelyissä nimelläni/nimimerkillä. Annan myös luvan tallentaa muistoni ja kuvani Kainuun Museon arkistoon. Antamaani materiaalia voi myös hyödyntää näyttelyviestinnässä.

Essi Esimerkki

Esimerkkikatu 1

12345 ESSILÄ

puh. 044 1234567

 

Lisätietoja:

Emmi Haaraoja

Näyttelyamanuenssi

emmi.haaraoja@kajaani.fi

puh. 040 3510 162