Hyppää sisältöön

Walkers

Walkers Kajaani avattiin huhtikuun 2018 lopulla Ohjaamo Nupan tiloihin osoitteessa Asemakatu 2. Walkers on auki perjantaisin klo 19.00 – 22.00 ja lauantaisin kello 18.00-22.00. Walkers-toiminta on nuorisotyötä, joka perustuu vapaaehtoisten aikuisten antamaan aikaan ja läsnäoloon. Toiminta on ammatillisesti ohjattua ja tarkoitettu kaikille alle 18-vuotiaille nuorille. Tarvittaessa nuorille tarjotaan syvällisempää tukea ja ohjausta elämäntilanteeseensa. Kahvilassa on nuorisoystävälliset hinnat, mutta ei ostopakkoa.

Walkers-toimintaa toteutetaan 12 paikkakunnalla. Lisäksi lähinnä haja-asutusalueilla toimivat Walkers-autot eli Wautot ja pääkaupunkiseudun lähiöissä Walkers-bussi. Taustayhteisönä näille kaikille toimii Aseman Lapset ry.

Nuoret ovat ottaneet Kajaanin Walkersin omakseen, mutta yhtälailla kiinnostusta vapaaehtoistyötä kohtaan on virinnyt aikuisväestön suunnalla. Järjestämme Wapari-koulutuksia pitkin vuotta, ilmoitamme kun seuraava on ajankohtainen.

Mikäli tahdot mukaan koulutukseen ilmoittaudu mukaan sähköpostilla reima.korhonen(at)kajaani.fi tai vapaaehtoistyö.fi sivustolla. Kaikki mukaan ilmoittautuneet haastatellaan ennen koulutusta.

Kavereiden lisäksi Walkersissa nuoria kohtaavat niin nuorisotyön ammattilaiset kuin vapaaehtoistyöntekijät. Walkersiin ovat kaikki nuoret tervetulleita, sellaisina kuin ovat. Walkers-toiminnassa tavoitetaan usein myös niitä nuoria, jotka ovat jääneet muun nuorisotyön ulkopuolelle.

Walkers-kahvilan kanssa samalla ideologialla toimii myös matkailuautosta muokattu Walkers-auto eli Wauto. Renkaiden päällä liikkuva nuorisotila toimi Kajaanin seudulla syys-joulukussa 2018 sekä toistamiseen vielä kesällä 2019. Sen toiminta nivoutuu tiiviisti yhteen uuden Walkers-kahvilan kanssa. Wauto mahdollistaa nuorisotyön viemisen myös keskusta-alueen ulkopuolelle. Wauton tulemisesta Kajaaniin käydään neuvotteluja kesälle 2021.

Sinustako Walkers-vapaaehtoistyöntekijä?

Mikäli tahdot mukaan koulutukseen ilmoittaudu mukaan sähköpostilla Reima Korhoselle tai miikka.kortelainen(at)kajaani.fi, puhelimitse 044 715 7128 tai vapaaehtoistyö.fi sivustolla. Haastattelemme kaikki mukaan ilmoittautuneet ennen koulutusta.

Valtakunnallinen Walkers-toimintavastaava Minna Lahtela, Aseman Lapset ry, puh. 040 777 8683, minna.lahtela@asemanlapset.fi