Hyppää sisältöön
Nuoria istumassa leirinuotiolla

Nupan ryhmät

Hyvä Päivä -ryhmä
Ryhmä on tarkoitettu alle 30-vuotiaille. Tavoitteena on, että ryhmätapaamisten aikana jokainen pääsee pohtimaan omia elintapojaan ja kokeilemaan uusia juttuja Hyvä Päivä- teemojen parissa, jotka ovat arkirytmi, ruoka, liikkuminen ja mielen hyvinvointi. Lisätiedot etsivä nuorisotyö.

Erityisryhmät

Elämyskerho
to klo 15.00 – 19.00. Tytöille ja pojille suunnattu erityiskerho, johon kaikki  kiinnostuneet ovat tervetulleita. Kerhossa tehdään monenmoista, retkeillään ja tutustutaan uusiin juttuihin.
Touhutaan yhdessä kaikenlaista tai vain pelaillaan. Ohjaajana Seppo Jonninen 044 2863 801.

Kulttuuripaja Marilynin vertaisohjaajaryhmät
Yli 18-vuotiaat mielenterveyskuntoutujanuoret. Ryhmät vaihtelevat sisällöltään vertaisohjaajien mukaan.

 • Ma klo 10.00 – 11.00 Viikko miitti
 • Ti   klo 11.00 – 13.00 Sportti
  klo 13.00 – 14.00 Piirustus
 • Ke klo 13.00 – 15.00 Voimavara
  klo 16.00 – 18.00 Fuwaku, (yli 18-vuotiaiden japanin kulttuurista kiinnostuneille)
 • To klo 10.00 – 12.00 Sportti
  klo 14.00 – 15.00 Karaoke
  klo 15.00 – 17.00 Cosplay
 • Pe  KIINNI

Lisätiedot: Jaana Vanhala, Milka Ahonen ja Jouni Tyni
Facebook: Kulttuuripaja Marilyn

Starttipaja
Kajaanin Starttipaja on 17-29-vuotiaille työelämän ja koulutuksen ulkopuolella oleville nuorille suunnattua tavoitteellista ja sopimuksellista ryhmä- ja yksilövalmennusta. Toiminnan pääpaino on elämänhallinnan ja terveellisten elämäntapojen tukemisessa sekä itsetunnon ja positiivisen minäkuvan vahvistamisessa. Ryhmävalmennusta järjestetään kolmena päivänä viikossa neljä tuntia kerrallaan. Nuori voi osallistua toimintaan omien voimavarojensa mukaan 1-3 päivänä viikossa.

Ryhmävalmennus tukee nuorten arkirytmiä, vahvistaa vuorovaikutustaitoja sekä mahdollistaa osallisuuden kokemuksen. Tarkoituksena on, että nuori on Starttipajalla niin kauan kunnes tulevaisuudensuunnitelma on selkeytynyt ja voimavarat eteenpäin siirtymiseen ovat olemassa. Nuori saatetaan eteenpäin ja häneen pidetään yhteyttä siirtymisen jälkeenkin. Toimintaan voi osallistua Starttipajan omalla sopimuksella, sosiaalisella kuntoutuksella tai kuntouttavan työtoiminnan sopimuksella.

Yksilövalmennuksessa syvennetään starttipajalla olevan nuoren tavoitteita, keskitytään hänen vahvuuksiinsa ja selkeytetään yhdessä starttipajajakson jälkeisiä jatkopolkuja. Starttipajan ohjaajat tekevät tiivistä yhteistyötä nuoren ympärillä olevien tahojen kanssa ja osallistuvat pyydettäessä nuoren verkostopalavereihin.

Mikäli heräsi ajatus, että Starttipaja voisi olla sun juttu, niin olehan rohkeasti yhteydessä.

Suomea ryhmä
Opi suomen kieltä. Perjantaisin klo 15.00 – 17.00 sekä maanantaisin klo 17.00 lähtien. Naisten ryhmä.
Järj. SPR eli Suomen punainen risti. Ohjaajana Kerttuli.