Hyppää sisältöön
Kaukametsän opiston oppilastöitä piirustus- ja maalaus, taiteen perusopetus ja intuitiivisen maalauksen kursseista. Keskellä teksti Kaukametsän opisto

Kotitalous, maa- ja metsätalous

Ravitsemus­kasvatuksen opintoryhmät ovat joko

  • koko lukuvuoden kestäviä viikoittain kokoontuvia tai
  • yksittäisiä ilta- tai viikonloppukursseja.

Kotitalouskursseille ovat tervetulleita kaikki ruuanvalmistuksesta kiinnostuneet.

Kotitalouden kursseilla huomioidaan ravitsemuksen vaikutus osana ihmisen kokonaisvaltaista hyvinvointia. Kursseilla voit oppia arjen hallintaa helpottavia tietoja ja taitoja sekä saada uusia ideoita ruoanlaittoon. Useimmat kokoontumiset kruunaa tehtyjen ruokien maistelu yhteisen ruokailuhetken parissa.

Ruoka-ainevalinnoissa korostuu terveellisyys:

  • kasvisten,
  • marjojen ja
  • täysjyväviljan käyttö ja
  • kovien rasvojen välttäminen.

Ruuanvalmistuksessa huomioidaan taloudellisuus ja hiilijalanjälki pyritään pitämään mahdollisimman pienenä. Teemat vaihtelevat vuodenaikojen mukaan.

Kurssitarjonnassa on

  • ruuanvalmistusta ja
  • leivontaa perustasolta vaativampiin kursseihin.

Kansainvälisiin ruokakulttuureihinkin pääsee tutustumaan unohtamatta paikallisuutta ja omia perinteitämme.

Kurssit

    • 713011 Hygieniapassikoulutus, syksy
    • 713012 hygieniapassikoulutus, kevät
    • 713013 Hygieniatesti A
    • 713014 Hygieniatesti B
    • 713015 Hygieniatesti C
    • 713016 Hygieniatesti D
    • 713017 Hygieniatesti E

    Lisätietoja koulutuksista ja testeistä löydät täältä

    Testillä testataan sosiaali- ja terveysministeriön asetuksen 1115/2001 4 § mukaisia elintarvikehygieniaa koskevien asioiden osaamista.

    Testin läpäisseet saavat Ruokaviraston hygieniaosaamis­todistuksen ja -kortin.

    Koulutuksessa valmistaudutaan testin suorittamiseen ja käydään läpi elintarvikehygienian keskeisimpiä osa-alueita mm.

    • hygieenista työskentelyä,
    • elintarvikelainsäädäntöä sekä
    • omavalvontaa.

    Hygieniatesti suoritetaan kurssin päätteeksi.

    Testattavalla pitää olla henkilöllisyystodistus mukana testiin tullessaan.

    Ruokaviraston hygieniapassi sivuille pääset tästä

    Hygieniapassi Infon sivuille pääset tästä

    • 12004 Sienilöytöjä Kainuusta luento
    • 447018 Sienivärjäyskurssi

    Lisätietoja löydät täältä

    • 712510 Villivihannekset ja -yrtit lautasellasi
    • 712513 Keto-ruokavalion herkut – kevät
    • 712522 Täytekakkua äitienpäiväksi: Aikuinen ja lapsi
    • 712526 Hyvää, halpaa ja terveellistä kotiruokaa
    • 712527 Vaihda vegaaniseen – vegaanisen leivonnan perusteet

    Lisätietoja kursseista löydät täältä

    • 711009 Mehiläisvahakääreiden ja pyykkietikan valmistus
    • 712511 Hapanjuurileipää kotiin, syksy
    • 712512 Keto-ruokavalion herkut – syksy
    • 712516 Kukkoset
    • 712517 Viinikoulu
    • 712518 Muotioruuanlaiton perusteet
    • 712519 Hauskat ja helpot Halloween -herkut
    • 712520 Voileipäkakkupaja isänpäiväksi
    • 712521 Gluteenitonta joulua
    • 712524 Terveyttä kaurasta
    • 712528 Gluteenittomat pikkusuolaiset illanistujaisiin
    • 712529 Unkarilainen illallinen

    Lisätietoja kursseista löydät täältä

     

    • 712514 Verkkokurssi: villivihannekset ja -yrtit lautasellasi

    Täältä löydät lisätietoja kurssista

    • 120009 Verkkokurssi: Hävikille heipat, eli hävikki hyötykäyttöön (luento)

    Täältä löydät lisätietoa luennosta