Hyppää sisältöön
Karjalanpiirakoita soikealla vadilla.

Ravitsemus- ja terveys­kasvatus

Ravitsemus­kasvatuksen opintoryhmät ovat joko

  • koko lukuvuoden kestäviä viikoittain kokoontuvia tai
  • yksittäisiä ilta- tai viikonloppukursseja.

Kotitalouskursseille ovat tervetulleita kaikki ruuanvalmistuksesta kiinnostuneet.

Kotitalouden kursseilla huomioidaan ravitsemuksen vaikutus osana ihmisen kokonaisvaltaista hyvinvointia. Kursseilla voit oppia arjen hallintaa helpottavia tietoja ja taitoja sekä saada uusia ideoita ruoanlaittoon. Useimmat kokoontumiset kruunaa tehtyjen ruokien maistelu yhteisen ruokailuhetken parissa.

Ruoka-ainevalinnoissa korostuu terveellisyys:

  • kasvisten,
  • marjojen ja
  • täysjyväviljan käyttö ja
  • kovien rasvojen välttäminen.

Ruuanvalmistuksessa huomioidaan taloudellisuus ja hiilijalanjälki pyritään pitämään mahdollisimman pienenä. Teemat vaihtelevat vuodenaikojen mukaan.

Kurssitarjonnassa on

  • ruuanvalmistusta ja
  • leivontaa perustasolta vaativampiin kursseihin.

 

Kansainvälisiin ruokakulttuureihinkin pääsee tutustumaan unohtamatta paikallisuutta ja omia perinteitämme.

Kurssit