Olet täällä

Vuoropäivähoito

Tapiolan päiväkodin lapset mäenlaskussa. Kuva: Reijo Haukia

Teppanan päiväkoti on avoinna ma - su ympäri vuorokauden. Teppanan päiväkoti on arki- ja juhlapyhinä ainoa vuorohoitoa tarjoava yksikkö. Poikkeuksena jouluaatto ja joulupäivä, jolloin päiväkoti on suljettu.

Lehtikankaan päiväkoti on avoinna ma - la klo 5.30 - 22.00. Tarvittaessa lasten lauantain hoito järjestetään Teppanan päiväkodissa.

Päiväkoti Karuselli on avoinna tarvittaessa klo 5.30-22.00

Lohtajan päiväkodissa toimii vuororyhmä, joka on avoinna tarpeen mukaan ma - pe, klo 5.30 - 22.00. Muut ryhmät klo 6.30 - 17.00.

 

KAJAANIN KAUPUNGIN SIVISTYSLAUTAKUNNAN 1.6.2017 HYVÄKSYMÄT VUOROPÄIVÄHOIDON PERIAATTEET

1. Vuoropäiväkotipaikkaan on oikeutettu lapsi, jonka vanhemmilla on työstä tai opiskelusta johtuva vuorohoidon tarve.

2. Lapsen hoitovuorot on ilmoitettava niin pitkälle ajalle kuin etukäteen on tiedossa, vähintään koko seuraavaksi viikoksi kerrallaan. Koko viikon hoitovuorot ilmoitetaan ensisijaisesti sähköisesti Varhaiskasvatuksen eAsioinnin kautta viimeistään edellisen viikon tiistaihin klo 12.00 mennessä. Hoitovuorot voi ilmoittaa sähköpostitse, mikäli lapsi tarvitsee vuoropäivähoitoa satunnaisesti ns. varahoitopaikkana.

3. Vuorohoidon perustana on aina vanhemman ja/tai puolison/avopuolison työajat: myöhemmin töihin menevä tuo lapsen hoitoon ja aikaisemmin töistä pääsevä hakee lapsen hoidosta. Asetus lasten päivähoidosta suosittaa, ettei lapsen hoitopäivä saisi ylittää 10 tuntia. Poikkeuksena vanhempien työstä johtuvat pidemmät hoitoajat. Vuoropäiväkodeissa lasten hoitovuorot perustuvat vanhemman/vanhempien päätyöstä johtuviin työvuoroihin: vanhempien/vanhemman vapaapäivät ovat myös lapsen vapaapäiviä.

Yövuoron päättymisen jälkeen lapsen hoitoaika on korkeintaan 9 tuntia. Lapsen voi tuoda päiväkotiin korkeintaan viisi tuntia ennen ensimmäisen yövuoron alkamista.

4. Huoltajan on ilmoitettava viipymättä lapsensa poissaolosta/sairaudesta/hoitovuoron muutoksesta sekä viikonloppuhoidon peruuntumisesta ko. päiväkotiin. Yöhoidon peruuntuminen on ilmoitettava viimeistään klo 12.00 mennessä.

5. Vanhemman tai sisarusten sairastuessa voi lapsi olla hoidossa päivävuorossa arkisin klo 9.00 – 16.00 välillä tai päiväkodin johtajan tapauskohtaisen harkinnan mukaan.

6. Vanhempien työvuorojen äkillisesti muuttuessa tai hoidon varauksen puuttuessa tai myöhästyessä hoidon järjestymistä ei voida taata.

7. Illalla klo 22.30 jälkeen ja aamulla ennen klo 5.30 hoitoa tarvitsevien lasten suositellaan yöpyvän päiväkodissa riittävän yöunen turvaamiseksi.

8. Esiopetusikäiset lapset voivat osallistua esiopetukseen vanhemman vapaapäivinä 4 h/pv arkipäivisin sekä oman hoitovuoronsa mukaisena aikana.

Suosittelemme, että lapsella olisi vähintään kaksi vapaapäivää viikossa.

9. Vuoropäiväkodissa lapselle tarjotaan hänen hoitoaikaansa kuuluvat ateriat.

10. Mikäli lapsen vuorohoidon tarve päättyy, pyritään lapselle järjestämään paikka normaalina aukiolo-aikana (arkisin klo 6.30 – 17.30) toimivasta päiväkodista tai perhepäivähoidosta.

11. Edellä mainitut periaatteet käydään vanhempien kanssa läpi vuorohoidon alkaessa sekä aina tarvittaessa.

Viimeksi muokattu

28.9.2017