Olet täällä

Verkkopalvelut

E-lehdet

Osa tietokannoista on käytettävissä omalta koneelta, toiset avautuvat vain kirjaston tietokoneilta.

kainet_pieni.jpg

Kainet-verkkokirjastossa ovat Sotkamoa lukuunottamatta muiden Kainuun yleisten kirjastojen aineistot sekä Kainuun museon kirjat. 

Kainuuseen, sen paikkakuntiin, henkilöihin ja historiaan liittyviä  artikkeliviitteitä löytyy Arto-tietokannasta. Lisätietoa kainuulaisista verkkoaineistoista löytyy Kainuu-aineistot -sivuilta.

Ellibs

 Ellibsin e-kirjoja voi ladata omalle laitteelle. Kirjautumiseen tarvitaan kirjastokortin numero ja nelinumeroinen tunnus (pin-koodi).
 

Naxos

Naxos-musiikkipalveluun voi kirjautua kirjastokortilla. Ohjeistusta Naxos-käyttöön.

 

eMagz

 

eMagz tarjoaa luettavaksi kotimaisia lehtiä näköisversioina. Palvelun käyttöliittymä  mahdollistaa sähköisten  julkaisujen lukemisen, selailun ja tiedonhaun lehdistä eri hakukriteereillä. eMagz on käytettävissä kirjaston tietokoneilta sekä omilta laitteilta kirjaston langattomassa verkossa.

ePress

 

ePress verkkopalvelusta löytyy kotimaisia sanomalehtiä, mm. Kainuun paikallislehdet näköislehtinä. ePress-arkistossa lehdet näkyvät vuoden ajan. ePress on käytettävissä kirjaston tietokoneilta sekä omilta laitteilta kirjaston langattomassa verkossa.

Viddla -elokuvapalvelu

Viddla -elokuvapalvelu on käytettävissä Kainet-kirjastojen kirjastokortilla.

 

 

Kirjaston lokikirjasta löytyy luku- katselu- ja kuunteluvinkkejä sekä tietoa kirjaston lukupiirin toiminnasta.

Kirjastot.fi on valtakunnallinen palvelu, josta löytyy ohjeita ja linkkejä kirjastoihin, tiedonhakuun ja palvelusivuille.

Kysy kirjastonhoitajalta -palvelussa kirjaston ammattilaiset vastaavat sähköpostilla asiakkaiden kysymyksiin.

Kansalliskirjaston kokoelmat 

celia10.jpg

Voit nyt rekisteröityä Celian verkkopalvelujen käyttäjäksi Kajaanin pääkirjastossa. Kun tavallisen painetun kirjan lukeminen on hankalaa esim. lukivaikeuden, heikentyneen näön, tai vaikka reuman vuoksi, voi äänikirja tulla avuksi. Celian verkkopalvelussa on saatavilla jo yli 40 000 äänikirjaa suoraan omalle kotikoneelle. Tarkista oikeutesi Celian palveluihin ja tutustu Celiaan osoitteessa www.celia.fi tai www.kirjastokaikille.fi. Jos koet Celian verkkopalvelut omaksesi, ota yhteyttä Kajaanin pääkirjaston henkilökuntaan. Yhteyshenkilö pääkirjastolla kirjastonhoitaja Päivi Ojala. Celian asiakasrekisterin tietosuojaseloste.

Viimeksi muokattu

5.11.2018