Olet täällä

Asianajajien neuvontapalvelu kirjastossa

Asianajajapäivystys

Asianajajapäivystystä kirjastolla

Suomen Asianajajaliitto ja paikalliset asianajotoimistot tarjoavat maksutonta asianajajapäivystystä Kajaanin pääkirjastolla. Kyse on maksuttomasta juridisesta yleisneuvonnasta kaikissa oikeudellisissa asioissa.

Päivystyksessä annetaan suullista neuvontaa henkilökohtaisesti paikalla oleville neuvottaville. Neuvonnan ensisijaisena sisältönä on pyrkiä arvioimaan neuvottavan oikeudellinen ongelma sekä tarvittaessa ohjata hänet oikeaan paikkaan, kuten viranomaisille, joille asian käsittely kuuluu tai tarvittaessa asianajajalle asian jatkohoitoa varten. Selkeissä ja yksinkertaisissa asioissa voidaan antaa suoraan asian hoitamiseen tarvittava neuvo.
 
Päivystyksessä ei laadita asiakirjoja eikä tehdä muita konkreettiseen asianajoon liittyviä toimenpiteitä. Lakimiehen kanssa päivystyksessä käydyt keskustelut ovat aina luottamuksellisia.

Päivystyspaikka on pääkirjaston 2. kerroksen neuvotteluhuone. Kirjaston neuvonnasta saa vuoronumerot päivystykseen alkaen noin 30 minuuttia ennen kutakin päivystyskertaa. Paikat jaetaan ilmoittautumisjärjestyksessä. Päivystysaika on klo 17-19. Yhtä asiakasta varten on varattu aikaa noin 15 minuuttia.

Asianajajapäivystys jatkuu syksyllä 2018 seuraavasti:

3.9.2018 Risto Ylisirniö, Asianajotoimisto Risto Ylisirniö
1.10.2018 Suvi Juntunen, Asianajotoimisto Kejo Oy
5.11.2018 Mikael Knuuti, Asianajotoimisto Mikael Knuuti Ky
3.12.2018 Kai Rissanen, Asianajotoimisto Kai Rissanen Ky.

Viimeksi muokattu

21.8.2018