Olet täällä

Kalastus

epsn0021_atk-palvelut.jpg

Kajaanin merkittävimmät ja kalastuspaikat ovat Linnanvirralla, Ämmäkoski-Tullikallion alueella, Iso-Ruuhijärvellä sekä “Kainuun merellä”, Oulujärvellä.

Kajaanin kosket on valjastettu, mutta Kajaaninjoki on säilynyt suosittuna kalastuskohteena. Aivan kaupungin sydämessä, linnanraunioiden ympärillä olevalla Linnanvirralla on lähes ympäri vuoden kalastajia. Linnasaaressa, rantapuistoissa ja tervalaiturilla on helppo liikkua ja kalastaessaan voi olla varma, että heittoetäisyydellä on aina komeita  taimenia, harjuksia ja siikoja. Myös Ämmäkosken alapuoli kuuluu kalastusalueeseen. Aivan padon alapuoli on rauhoitettu, mutta pohjoisrannalla on satoja metrejä kalastettavaa virtaa. Virtaan nousee Oulujärvestä taimenia, siikoja ja viimevuosina myös kuhia. Voimalaitosten alapuolella sijaitsee Renfors-talo, jonka edustalla olevasta virrasta on pyydetty kymmeniä suurtaimenia ja ennätyskalat ovat lähes kymmenen kilon painoisia.
Kalkkisillan laiturista Renfors-talon luota pääsee veneellä Oulujärven kalavesille. Renforssien perinnettä vaalitaan perhonsidonnan SM-kilpailuissa Kajaanissa.

Kajaaninjoen kalastusluvat:
Linnanvirta: Kalastusluvasta ei peritä maksua, mutta se pitää olla. Kalastuslupa on henkilökohtainen ja jokaisella kalastajalla tulee olla se mukana kalastaessa. Kalastuslupa on esitettävä kalastuksenvalvojalle sitä pyydettäessä. Kalastuslupaa ei voi luovuttaa toisen käyttöön. Luvan saa www.perhokerho.kajaan

Iso-Ruuhijärvi on korkean palvelutason ulkoilu- ja virkistyskalastuskeskus. Paikka sijaitsee vain noin 14 kilometrin päässä Kajaanista. Ruuhijärvelle ovat tervetulleita kaikenikäiset harrastuskalastajat. Alueelta löytyvät monipuoliset tilat ja palvelut vuoden ympäri, esimerkiksi Kalamiestupa, kalankäsittelytilat, sauna, asuntovaunualue ja kesäisin Ruuhijärveltä voi käyttää myös veneitä. Ruuhijärven ympäristössä on kota, laavu ja lukuisia nuotiopaikkoja.

Saaliskalat: kirjolohi, taimen, kuha, harjus ja siika

- Lupien hinnat:
Iso Ruuhijärvi 15 €/vrk, 10 €/4 h lupa, 25 €/perhelupa ja 60 €/5 kpl sarjalupa.

Ruuhijärven kalastusalueen kalastusluvan voi ostaa Mobilepay sovelluksella , Kajaani Infosta, Pohjolankatu 13. Info on avoinna ma-pe klo 9-15, Kaukavedestä aukiolo aikoina ja Timo Meriläiseltä 0447100880

Oulujärvellä voi kalastaa vuoden ajasta riippumatta valtion kalastuksenhoitomaksulla. Kalakanta on runsasta ja monipuolista. Vuosittain Oulujärvellä järjestetään erilaisia kalastuskisoja.

Viimeksi muokattu

17.11.2020