Olet täällä

Vaihtuvat näyttelyt

Kainuun Museon meneillään olevat sekä tulevat vaihtuvat näyttelyt

Kulttuuri

Muovi-näyttelyä

MUOVI  29.9. – 29.12.2019

Kainuun Museon loppuvuoden kestävässä näyttelyssä pureudutaan muoviin. Näyttelyn suunnittelun kantavana teemana on ollut herättää meistä jokainen miettimään sitä, että minkälaisen maapallon haluamme jättää tuleville sukupolville. Lisäksi näyttelyssä käsitellään muovin värikästä historiaa, sen kierrätystä ja luonnosta kerätyn muovin muotoutumista taiteeksi.

Riikka Keräsen taidetta Muovi-näyttelyssä

Muovi oli Kainuun Museossa edellisen kerran näyttelyn aiheena 23 vuotta sitten. Nyt on aika kierrättää tämä ajankohtaiseksi havaittu aihe. Muovi on hyvinvoinnillemme monella tapaa välttämättömyys, koska se pitää elintarvikkeemme tuoreina, mahdollistaa monet nykypäivän sovellukset ja lopulta mahdollistaa nykyisen elintasomme.

Ruususen uni on kuitenkin päättynyt, koska päivittäinen uutisointi globaalista muovijäteongelmasta havahduttaa hereille sikeimmänkin nukkujan. Vuosittain miljoonat merieläimet kokevat kohtalonsa sotkeutumalla muoviroskaan tai syömällä muovia. WWF:n julkaiseman raportin mukaan jokaiseen ihmiseen päätyy keskimäärin 5 grammaa mikroromuovia viikoittain - se vastaa yhtä pankkikorttia.

Näyttely on tehty yhteistyössä Ekokympin ja taiteilija Riikka Keräsen kanssa. Keräsen tässä näyttelyssä esillä olevaa taidetta on kuvattu seuraavasti: ”Työskentely on paljolti leikkiä ja käsillään ajattelua, vuoropuhelua maailman materiaalikirjon kanssa. Työskentelynsä kautta hän pohtii ihmisen ja muiden eliöiden suhdetta aikaan ja ympäröivään maailmaan.”

Kainuun Museon Muovi-näyttelyä

 

Tulevat näyttelyt 2019:

Galleriahuoneessa
20.11.-19.1. Renforsin Kajaani-kuvia

Tulevat näyttelyt 2020:

12.1.-19.4. Aikamatkalla - Suomen Nukketaiteilijat 20 vuotta
13.5.-6.9. Seitkytluku

Galleriahuoneessa
22.1.-12.2.    Kainuu, jättiläisten maa
18.2.-3.5.      Kainuun Museo 90 vuotta
20.9.-15.11.  Eläviä kuvia Kajaanissa

Viimeksi muokattu

10.12.2019