Olet täällä

Opastetut kiertoajelut ja retket

Matkailuoppaat

 

Opastoiminta Kajaanissa 

Kajaanin Matkailuoppaat ry

KAJAANIN MATKAILUOPPAAT RY

Suomen Opasliiton valitsema Vuoden 2015 opas -yhdistys

 

Ajankohtaista

Pietarin päivä 29.6.
Pietarin päivää vietetään 29.6. klo 11.00 alkaen Kauppatorilla piknikin merkeissä. Toritapahtumaa voit tulla viettämään omin eväin tai eväitä voi ostaa torimyyjiltä. Kreivi ja kreivitär sekä torimyyjät ja Posti-Stiina esiintyvät. Vapaa pääsy. Järj. Kajaanin kaupunki ja Kajaanin Matkailuoppaat ry ja musiikista vastaa Aarne & Formaatti.

Tervaveneen soutunäytökset lauauntaisin 6.7. klo 14.00 ja 13.7.-28.7. klo 12.00 sekä sunnuntaina 11.8. klo 12.00
Tule katsomaan ja kuulemaan, miten tervaa kuljetettiin jopa 24 000 tynnyriä vuodessa Kajaanin Ämmäkosken kautta. Vapaa pääsy. Säävaraus. Järj. Kajaanin kaupunki, Kajaanin Matkailuoppaat ry, Kajaanin Harmonikkakerho ry, Kainuun Erä- ja Kalakaverit ry, Kainuun Urheilusukeltajat ry ja FC Wimma ry. 

Pohjoisen opas 2019 (pdf) on julkaistu. 

---------------
Kajaanin matkailuoppaat ovat opastaneet matkailijoita ja esitelleet Kajaanin kaupunkia vuodesta 1976 lähtien.  Koulutetun oppaan avulla matkailija saa nopeasti ja edullisesti hyvän yleiskuvan kaupungista, sen historiasta ja nykypäivästä. Matkailija voi valita 1-2 tunnin peruskierroksen tai valmiiksi suunniteltuja teemakierroksia ja kohdekäyntejä. Kävelykierros on helppo toteuttaa ja kierroksella voi tutustua keskustan ja jokivarren nähtävyyksiin.

Opastamme suomeksi, englanniksi ja venäjäksi. Kajaanin 19 matkailuopasta pystyvät opastamaan yhtä aikaa useitakin ryhmiä. Ohjelma toteutetaan aina ryhmän omien toivomusten mukaan. Kerro meille toiveesi ja me toteutamme sen!

Kerrontaa läheltä ja kaukaa tuleville - Kajaanin Matkailuoppaat ry:n 40-vuotishistoria

Aluepäivien yhteydessä 17.9.2016 julkaistiin Kajaanin matkailuoppaiden 40-vuotishistoria, joka sisältää oppaiden tarinoita Kajaanista sekä opasyhdistyksen historian vaiheita. Historian on koonnut ja taittanut Kajaanin matkailuoppaiden sihteeri Raija Elsinen.

Kerrontaa läheltä ja kaukaa tuleville, linkki verkkojulkaisuuun

Tutustu Kajaaniin kävellen (pdf, 2.6.2019)

Valmiit teemaretket löytyvät täältä

Kajaanin matkailuoppaat vuonna 2019

Matkailuoppailta voi tilata myös lyhyen rooliopasesityksen, esite roolioppaista.

Roolihenkilöt

Uudet, keväällä 2019 valmistuneet matkailuoppaat. Kuvasta puuttuu Auli Halonen.

Matkailuoppaat

 

Viimeksi muokattu

12.6.2019