Olet täällä

Vesilaskutus

Laskutus

Kajaanin Vesi laskuttaa kuluttajia kolmen kuukauden välein. Vuoden aikana tulevista laskuista kolme on arviolaskuja ja yksi tasauslasku. Arviolaskutus perustuu vuosikulutusarvioon, joka määräytyy asiakkaan ilmoittamien kulutuslukemien perusteella. Uudella kuluttajalla, jolla ei ole vielä vanhoja mittaustietoja, kulutus arvioidaan henkilöluvun mukaan.

Suurkuluttajia, kuten teollisuusasiakkaita laskutetaan kerran kuukaudessa.

Syksyllä ennen tasauslaskua asiakkaalle lähetetään vesimittarin lukukortti, jonka voi palauttaa postin välityksellä. Asiakas voi  ilmoittaa vesimittarilukeman myös Online -palvelun kautta ja halutessaan lukemia voi ilmoittaa esim. kuukausittain.

Online

Kiinteistön vedenkulutuksen muutoksesta laskutuskaudella on syytä ilmoittaa asiakaspalveluun, jotta vältytään tarpeettoman suurilta tai pieniltä arviolaskuilta.

Kerros- ja rivitaloissa huoneistokohtaisten vesimittareiden laskuttamisen hoitaa kiinteistön isännöisijä.


E-lasku

E-lasku on sähköinen lasku, jonka asiakas saa suoraan omaan verkkopankkiinsa sen jälkeen kun on tehnyt e-laskusopimuksen omassa verkkopankissaan. E-laskun vastaanottoilmoituksen tekemiseen tarvitaan edellisen vesilaskun viitenumero.


Suoramaksu

Suoramaksupalvelu on tarkoitettu asiakkaille, joilla ei ole käytössään verkkopankin tunnuksia. Asiakas voi tehdä suoramaksusopimuksen pankin konttorissa. Kajaanin Vesi toimittaa maksajalle paperisen laskukopion ja samanaikaisesti maksutiedot pankkiinne. Pankki maksaa laskun eräpäivänä maksajan tililtä.

Uusi asiakas voi tehdä suoramaksulaskun vastaanottoilmoituksen pankissa vasta kun asiakas on saanut ensimmäisen vesilaskun. Suoramaksulaskun vastaanottoilmoituksen tekemiseen tarvitaan edellisen vesilaskun viitenumero.